19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăTechCe s-a discutat la întâlnirea dintre Crin Antonescu și Mihai Răzvan...

Ce s-a discutat la întâlnirea dintre Crin Antonescu și Mihai Răzvan Ungureanu

Înfrângerea dreptei la euroalegerile de duminică a determinat partidele din această zonă politică să înceapă negocierile în vederea alegerilor prezidențiale.

O primă întâlnire de tatonare între liderul liberal Crin Antonescu și liderul Forței Civice Mihai Răzvan Ungureanu a avut loc, ieri, la sediul PNL.
Potrivit unor surse liberale, pozițiile celor două partide sunt diferite în ceea ce privește pașii care trebuie făcuți. Liberalii vorbesc, neoficial, despre o fuziune în urma căreia Mihai Răzvan Ungureanu să devină vicepreședinte PNL. De asemenea, FC ar urma să obțină alte trei posturi în conducerea PNL. În viziunea liberalilor, fuziunea ar urma să fie discutată la Congresul Extraordinar al PNL care va fi convocat, cel mai probabil, în luna iunie. În schimb, Mihai Răzvan Ungureanu ar dori o alianță între cele două partide. În perioada următoare, fiecare dintre cele două părți va analiza oferta primită la negocieri.
La nivelul declarațiilor oficiale, reprezentnații celor două partide sunt precauți. Liderul FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a exlus variant fuziunii. “Nu, nu discutăm despre fuziuni”, a declarat el la finalul întâlnirii cu Crin Antonescu.
"Suntem într-o fază incipientă, apelul meu către colegii noştri din partidele de opoziţie este de a nu pronunţa nume, de a nu mai livra atacuri dintr-o parte în alta, de a fi decenţi, respectând votul de duminică. Ceea ce ne trebuie în acest moment este un proiect pentru România, nu facem propuneri, nu ne autopropunem, nu vorbim despre nume de persoane, interesul nostru este în primul rând interesul naţional", a spus Ungureanu.

Liberalii dau, însă, clar de înțeles că unitatea dreptei se va face în jurul lor. “Vrem să creem un pol puternic, de dreapta, care să se opună PSD. Alegerile au demonstrat că PNL este principalul partide  dreapta, și de la această repmisă pornim. De asemenea, alegerile au arătat că există o egalitate de voturi între stânga și dreapta”, a declarat pentru România liberă, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Fondul Suveran Saudit continuă investițiile în tenis! PIF va sponsoriza și circuitul feminin

După ce în luna februarie a încheiat un parteneriat strategic cu circuitul masculin ATP, Fondul Suveran Saudit (PIF) va sponsoriza și WTA, circuitul profesionist...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Cod galben de instabilitate atmosferică, în aproape jumătate de țară. Cum va fi vremea în București

Vremea în zona municipiului Bucureşti va fi în general instabilă începând de marţi după-amiaza până joi dimineaţa, în timp ce aproape jumătate din țară...
Ultima oră
Pe aceeași temă