13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechCe a postat Adrian Năstase pe blogul lui după Consiliul Național al...

Ce a postat Adrian Năstase pe blogul lui după Consiliul Național al PSD

Fostul premier, Adrian Năstase a scris într-o postare pe blogul său că nu ar fi participat la ședința Consiliului Național al PSD dacă ar fi fost în București și că eșecul PSD din alegerile prezidențiale se explică prin ruperea USL informează B1TV.

Citește și: Iliescu, absent de la Consiliul Național al PSD

Năstase, fostul președinte al Consiliului Național al cărui președinte a fost ales, vineri, ministrul Rovana Plumb, spune că una dintre explicațiile eșecului PSD din alegerile prezidențiale a fost ruperea USL și forțarea candidaturii lui Victor Ponta fără a avea o strategie.

„Chiar dacă eram în București nu aș fi participat. Am o alta părere despre ce ar trebui sa fie strategia partidului, după pierderea alegerilor prezidențiale și ofensiva DNA. Nu cred ca mai sunt suficiente cuvinte și discursuri. Cred ca e nevoie de acțiune. În anumite planuri, guvernul pare un spectator. Eu cred ca el trebuie sa se manifeste ca un actor puternic, cu Inițiative, bazate pe experiența unor tari europene. Cred, în continuare, în nevoia de solidaritate și în ideea unui partid inclusiv”, a spus fostul premier.

„Nu cred ca Alina Mungiu-Pippidi va vota vreodată PSD, indiferent câte modificări la statut vor fi făcute. În opinia mea, Consiliul Național ar trebui să-și păstreze caracterul deliberativ, altfel el ar fi neatractiv pentru membrii de partid și ineficient în ceea ce privește departamentele și pregătirea de cadre. Sper să mă înșel…”, a scris Năstase pe blogul său.

Totodată, fostul premier spune că nu crede în explicația pierderii fotoliului de președinte de către PSD din cauza etichetei de „partid comunist” pe care o are coaliția aflată la putere și că, în urma unei analize mai profunde, se va descoperi greșeala privind ruperea USL.

„Povestea cu cocosul rosu. Eu nu cred în explicația cu comunismul. Altfel cum s-ar justifica victoria cu 40 la suta in primul tur. Au aflat romanii între cele doua tururi de scrutin ca PSD este comunist? Nu cred in explicația asta. Sigur, acest aspect a fost invocat ca pretext. O analiza mai profunda va arata greșeala spargerii USL si impingerea lui Victor Ponta sa candideze, lipsa unei strategii de aliante pentru turul doi, unele greșeli conjuncturale.
In plus, este evident ca, in aceste condiții, cu un guvern social-liberal in administrație, PSD are o problema sa atragă votantii de la stânga PSD. Noua platforma ideologica, inevitabil, va marca discrepanta dintre ideologia de partid si formulele de guvernare. Apar unele inconsecvente. Declarația pe venitul global a fost eliminată de guvernul Tariceanu. Acum, împreuna cu Tariceanu, ea este introdusă la loc”, a continuat Năstase.

Citește și: Avertisment din PNL: PSD pregătește un bluf pentru românii de afară

Fostul lider PSD este de părere că partidul „încearcă să meargă înapoi la PSDR-ul interbelic” și afirmă că este nevoie de recuperarea votanților din zona de stânga.

„Am sentimentul ca Noul PSD încearcă sa meargă înapoi la PSDR ul interbelic, pentru a se legitima, uitând rezultatele guvernului PSD din 2000-2004. Sau sărind peste el. Deși, mulți din liderii actuali ai partidului au făcut parte din acele echipe. In opinia mea, de fost membru al PSD, cred ca este nevoie de recuperarea votantilor din zona de stânga, “socialista”, pentru ca aceștia sa nu între in zona optiunii anti-sistem”, se mai arată în postarea fostului premier.

Cele mai citite

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă