10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechCe ambiţii politice are Traian Băsescu. Cum ar gestiona problemele Capitalei dacă...

Ce ambiţii politice are Traian Băsescu. Cum ar gestiona problemele Capitalei dacă ar candida ca primar

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la B1 TV, referindu-se la Mișcarea Populară, formațiunea pe care o conduce, că vrea să construiască un partid nou, care să nu fi trecut prin perioada de traziție. 

”Este o dorință, nu am un obiectiv pentru mine. După ce ai fost președinte nu mai poți avea obiective pentru tine. Vreau să construiesc un partid care nu a trecut prin avatarurile traziției. Cred că partidele existente și-au atins limitele prin atingerea obiectivelor majore și au după ele toată zgura tranziției. De aceea vreau să construiesc un partid nou. E o dorință, nu neapărat o ambiție”, a spus Băsescu. 

Fostul președinte a mai spus că nu a luat încă o decizie cu privire la candidatura sa la Primăria Capitalei. ”Nu există încă o decizie luată în acest sens, nici a mea, nici a partidului. Discutăm de crearea unui partid nou, cu oameni mai noi, chiar dacă au unii 60 de ani, niște fețe mai noi, chiar dacă nu cu experiență zero, pentru că politica înseamnă și experiență de viață. În condițiile în care vorbim despre un partid nou, mă întreb cât de contradictorie ar fi prezența mea într-o competițe electorală”, a spus Băsescu.

Întrebat ce ar schimba la modul în care este administrat Bucureștiul, liderul Mișcării Populare a spus că ar trebui unificate cele șapte bugete ale Capitalei. De asemenea, Băsescu a subliniat că problema încălzirii este una foarte importantă pentru București. 

”Cred că, o chestiune fundamentală pentru București este legată de încălzire. Strategic s-a greșit foarte mult. Ideea a fost să contorizăm scările de bloc, să automatizăm punctele termice, pentru ca după aceea să plecăm cu investițiile pe sistemul de conducte. Ei au abandonat această consecvență în a rezolva problemele pas cu pas. Din acest motiv și datoriile sunt foarte mari, pentru că pierderile RADET-ului nu mai pot fi puse în factura cetățeanului și rămân în factura RADET-ului”, a spus fostul șef al statului. 

”Cangrena Bucureștiului o reprezintă cele șapte bugete, unul al Primăriei Capitalei și cele șase ale sectoarelor. Marea problemă a Capitalei este o tiocăloșie făcută de Adrian Năstase, neînțelegând că un oraș este mai important decât bătălia cu mine, când a dat o ordonanță de urgență în care bugetul Capitalei se disipa în șapte bugete. În condițiile în care Capitala are de asigurat serviciile vitale ale Bucureștiului, să muți la sectoare 50% din bugetul Primăriei Capitalei este o crimă. Pruimarii de sector, de asta au bani de paseluțe. (…) Aș unifica aceste bugete. A fost unul din obiectivele mele și când eram președinte și nu am reușit. Bugetele sectoarelor trebuie date de Consiliul General. (…) Dacă nu se va unifica bugetul, Primăria Capitalei are resurse majore să ia credite”, a mai declarat Traian Băsescu. 

Liderul MP a comentat și la retragerea unui candidat de la Primăria Oradea, pentru că acesta a avut o condamnare în urma unui accident rutier. ”Un om care avusese o condamnare pentru ucidere din culpă, un accident auto. Din păcate, la nivelul conduicerii partidului nu am știut. Accidentul s-a produs în 2003. Dar oricâtă bunăvoință ai avea, oricât ai judeca faptul că un accident i se poate întâmpla oricuri, nu poți să mergi cu astfel de candidați pentru funcția de primar. A fost retrasă candidatura acestui domn. Este un om de excepție din punctul de vedere al reușitei lui în viață, dar a avut acest ghinion”, a mai spus Traian Băsescu. 

 

 

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă