12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechCe crede Traian Băsescu că va face Dragnea pentru schimbarea lui Ponta

Ce crede Traian Băsescu că va face Dragnea pentru schimbarea lui Ponta

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a declarat luni seara, la o emisiune de la TVR  că este posibil să aibă loc discuţii între Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea pentru schimbarea premierului. Fostul șef al statului a precizat că, aşa cum îl cunoaşte pe liderul PSD, acesta va negocia dacă i se va întinde "mâna unor negocieri".

"Dragnea, în mod categoric, dacă i se va întinde mâna unor negocieri le va face", a spus Traian Băsescu, întrebat ce crede despre o eventuală discuţie între preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PSD pe care l-a descris drept un "băiat isteţ" şi "alunecos".

Băsescu a adăugat însă că negocierile ar trebui să pornească de la ceea ce s-a întâmplat la ultima moţiune de cenzură care a confirmat că există o "majoritate solidă a actualei coaliţii", ceea ce înseamnă că premierul ar trebui să-i revină. Întrebat dacă totuşi această majoritate nu s-ar putea schimba în cazul în care i s-ar retrage sprijinul politic lui Victor Ponta, Băsescu a spus că "singura problema ar fi UNPR".

"În raport cu atitudinea pe care o văd la Oprea, cel puţin până acum nu a dat semne că ar fi dispus să o facă, deşi trebuie să uite de povestea cu susţinerea interesului naţional La ultima moţiune parlamentarii dânsului au stat în bănci pentru a-l susţine pe Ponta, când ştie foarte bine care e efectul extern. Eu nu pot să pun semnul egal între Victor Ponta şi interesul naţional" a mai spus fostul șef al statului.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, întrebat dacă va negocia cu Klaus Iohannis schimbarea premierului acum, după alegerile din PSD, că va vorbi despre acest subiect doar dacă apar "solicitări" sau "invitaţii" pe această temă, ceea ce nu s-a întâmplat.

 

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă