13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechCătălin Predoiu: PNL ia o decizie, în premieră, privind o finanțare transparentă

Cătălin Predoiu: PNL ia o decizie, în premieră, privind o finanțare transparentă

Partidul Național Liberal a decis, în premieră, finanțarea transparentă, a spus Cătălin Predoiu în emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi24.

Astfel, conducerea liberalilor a stabilit contribuții lunare pentru fiecare filială judeţeană, pentru a permite achitarea eşalonată a datoriilor de campanie cumulate din 2005 încoace.

„Sunt datorii către furnizori din trecut care au prestat pentru partid diverse servicii și care au facturi neachitate,Eu cred că ce trebuie remarcat este că în premieră un partid politic ia o decizie privind o finanțare transparentă și e o rezolvare a problemelor care decurg din finanțarea partidului în mod transparent, statutar și cu responsabilitate, pentru că oamenii aceia trebuie plătiți, indiferent de fluctuația conducerilor unui partid sau altul. Prima obligație e să-ți respecți datoriile juridice față de parteneri”, a precizat Cătălin Predoiu.

Citeşte şi: „Agenția minune”. Cum vor Ponta și Vâlcov să recupereze prejudiciile din dosarele de corupție

Prim vicepreşedintele PNL  și-a mai exprimat speranța ca în viitor toate partidele să-și transparentizeze finanțarea.

„Foarte multe necazuri, pare-se, au venit din această zonă. Pe termen lung ar fi și un element de încredere în mediul politic ca această transparentizare să se răspândească în ansambu, pe baza unor reguli clare, reformate, cu privire la toate partidele”, a punctat el, menționând că rezolvarea datoriilor din trecut este „un fapt pozitiv”.

Liberalii au adoptat măsuri pentru a-şi plăti datoriile de milioane de euro pe care le-au făcut în campaniile electorale. Astfel, filialele care nu plătesc cotizaţia la timp şi nu achită restanţele pot suporta pedepse dure. Candidaţii lor ar putea să lipsească de pe listele pentru alegerile parlamentare.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă