11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăTechCe reforme cere UDMR Cabinetului Cioloș

Ce reforme cere UDMR Cabinetului Cioloș

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, miecruri seara, că viitorul Cabinet Cioloş va primi votul UDMR dacă va aplica o serie de reforme și că va decide dacă partidul îi oferă sprijinul noului Guvern, doar după ce va vedea programul de guvernare, informează Mediafax.

Liderul UDMR a declarat, la finalul discuţiei cu premierul desemnat Dacian Cioloş, că sunt foarte multe reforme pe care viitorul guvern va trebui să le aplice, ca de exemplu, legea educaţiei, reforma administrativă, dezvoltarea infrastructurii şi reforma sistemului sanitar. Totodată, el a atras atenția că este nevoie de recâştigarea încrederii în administraţia locală şi centrală, dar şi de o reală descentralizare.

Kelemen a mai spus că UDMR va insista pentru introducerea unui capitol în programul de guvernare care să vizeze minorităţile naţionale pentru că “fiecare om, fiecare cetăţean, indiferent de etnia de care aparţine trebuie să ştie că este tratat egal” şi că “poate să aibă încredere în administraţia centrală, în Guvernul României”.

Totodată, partidul condus de Kelemen Hunor va cere, în măsura posibilităţilor, introducerea unui capitol pentru dezvoltarea infrastructurii, importantă fiind reforma sănătăţii.

Liderul UDMR a mai adăugat că Uniunea este interesată să vadă cum va arăta structura guvernului şi lista miniştrilor și a precizat că a pledat pentru un guvern integral de tehnocraţi, fără oameni cu carnet de partid.

“Dacă se vorbeşte de un guvern tehnocrat, ceea ce noi am susţinut şi premierul trebuie să aibă mână liberă pentru formarea echipei, atunci vorbim de oameni care nu au parti-pris-uri. (..) Noi nu vom propune pe nimeni pentru acest a cabinet”, a mai spus Hunor. El a susţinut că UDMR va respecta alegerea premierului în privinţa miniştrilor şi “în funcţie de programul de guvernare, luni sau marţi, vom stabili ce susţinere vom da acestui guvern”.

Hunor este convins că toate grupurile parlamentare vor susţine guvernul, dar urmează un an dificil, şi Cabinetul Cioloş va avea nevoie de sprijin parlamentar şi după votul de învestire, iar UDMR este dispus să ajute dacă ştie care sunt obiectivele şi unde vrea să ajungă noua echipă guvernamentală.

Cele mai citite

Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation, acțiuni în instanțe prin care contestă sechestrul pus de autorităţile române

Acţionarul majoritar al companiei Roşia Montană Gold Corporation SA, Gabriel Resources, a dat în judecată Oficiul Registrului Comerţului de pe Lângă Tribunalul Alba, Agenţia...

1,29 milioane de bugetari, potrivit datelor Ministerului Finanțelor

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2024, de 1.289.965, cu 1.827 mai puţine comparativ cu ianuarie 2024,...

Max Verstappen, de neoprit! Olandezul s-a impus în Marele Premiu al Chinei

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al Chinei, desfășurat duminică la Shanghai, a cincea etapă a Campionatului mondial de Formula...
Ultima oră
Pe aceeași temă