19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechFOTO. Ce spune Elena Udrea despre "Dosarul Microsoft"

FOTO. Ce spune Elena Udrea despre “Dosarul Microsoft”

La doar câteva ore după ce Gabriel Sandu și Nicolae Dumitru au plecat acasă din Arestul Poliţiei Capitalei, unde au stat în arest preventiv vreme de trei luni, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, a scris pe contul său de Facebook că nu comentează decizia instanţei, la cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de schimbare a arestului preventiv cu arestul preventiv la domiciliu, "deși este grav că s-a ajuns să fii liber dacă spui orice despre oricine, sau despre cine trebuie, adică dacă faci acuzații la adresă cuiva, chiar nedovedite".  

"Mă surprind însă câteva lucruri în acest moment: tăcerea presei care urlă din toți rărunchii în fiecare zi despre gravitatea faptelor din dosar și, împotrivă lui Dorin Cocoș, având astfel pretext să mă atace pe mine. Acum, deși declarația lui Gabriel Sandu răscolește tot sistemul și acuza nume mari precum Vasile Blaga, Roberta Anastase, Adriean Videanu, Radu Berceanu etc. este liniște, pe nimeni nu interesează să discute. A nu se înțelege că eu îi consider vinovați de ceva. Dar pe mine m-au tocat zi de zi fără să am vreo implicare, în timp ce în cazul celor acuzați de martori este o tăcere ciudată", a scrie preşedintele PMP pe contul său de Facebook.

În mesajul postat, în miezul nopţii, pe site-ul de socializare Elena Udrea se întreabă dacă nu cumva declarațiile date de Gabriel Sandu şi Dumitru Nicolae în faţa procurorilor DNA care ar viza persoane cu funcţii foarte importante în statul român ar fi dus la cererea procurorilor anticorupţie de a cere, în faţa instanţei, arest la domiciliu pentru cei doi. 

"Apoi, dintr-un dosar prezentat la lansarea lui că cel mai mare corupție din România, care cuprindea presupuse spăgi între 60 și 100 milioane de euro, din fapte de pe parcursul a 14 ani, trei guverne, toate partidele politice, 9 miniștri implicați, zeci de oameni de afaceri și funcționari ai statului român, au rămas doar doi vinovați, arestați preventiv chiar, Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan! În rest, toată lumea este bine, liberă să își petreacă vacanțele la soare ori să facă ce poftește, să fie Prim Ministru, cazul lui Victor Ponta, să fie europarlamentar, cazul Dan Nica, să fie senator, cazul Ecaterinei Andronescu etc. Care va fi mai iute la turnat dintre cei doi că să plece și el acasă? Tragic comic ar fi să scrie fiecare împotrivă celuilalt, să pună justiția în dificultate.  

Cred că ar fi interesant și să vedem toată declarația data de Gabi Sandu. Înțeleg că a formulat acuzații, care nu au apărut, la adresă reprezentanților unor instituții, care, dacă ar fi într-adevăr pomenite, s-ar cutremură profund țara și s-ar duce pe apa sâmbetei ideea de anticorupție!"

Postarea Elenei Udrea a primit, în 12 ore, 2016 aprecieri, 124 de comentarii şi 126 de redistribuiri. 

Luni, în jurul prânzului, Elena Udrea a susţinut o conferinţă de presă la sediul Partidului Mişcarea Populară în unde, întrebată fiind când se va întoarce în politică fostul preşedinte Traian Băsescu, liderul PMP a spus că  "văd că acum multora le este dor de el, nu mai că multor oameni politici le-ar face face viață grea".

 

Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă