3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăTechCe spune Rovana Plumb despre interviul acordat de Zgonea pentru Associated Press

Ce spune Rovana Plumb despre interviul acordat de Zgonea pentru Associated Press

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat, joi, referitor la interviul acordat de Valeriu Zgonea pentru AP, că social-democraţii trebuie să aibă grijă să nu-şi creeze singuri “mai multe crize decât e cazul” şi să găsească soluţii ca împreună să poată merge mai departe, conform Mediafax.

“Desigur că asupra PSD există presiuni şi cred că nu trebuie să nu spunem acest lucru. În ceea ce priveşte Congresul, aşa cum am spus de fiecare dată, data Congresului va fi stabilită de către Comitetul Executiv, iar în rest cred că trebuie să avem grijă să nu ne creăm singuri mai multe crize decât e cazul şi să găsim soluţii ca împreună să putem să mergem mai departe”, a spus Plumb, întrebată despre declaraţiile lui Valeriu Zgonea în presa străină.

Citește și: Zgonea, ATAC DUR la conducerea PSD

Rovana Plumb a fost de asemenea întrebată dacă, în opinia sa, Valeriu Zgonea îşi doreşte să fie lider al PSD. “Domnul Zgonea este un lider al PSD, este preşedintele Camerei Deputaţilor”, a răspuns ea.

“Eu cred că nu trebuie să ne facem mai mult în interiorul partidului, singuri, să generăm crize, decât este cazul”, a mai spus ea, cu privire la afirmaţiile lui Zgonea, precizând că nu a apucat până la acel moment să vorbească cu acesta.

“Este vorba de presiunea pe care o fac cei din opoziţie de a părăsi guvernarea şi vreau să vă spun că acest lucru nu se va întâmpla. Guvernul Ponta va merge mai departe cu Victor Ponta premier în cadrul coaliţiei la guvernare alături de aliaţii noştri UNPR şi ALDE şi, bineînţeles, presiunile permanente pe care le auzim prin vocea liderilor din opoziţie”, a mai spus Rovana Plumb.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, exprimă, într-un interviu acordat AP, necesitatea reformării Partidului Social-Democrat, cerând organizarea unui congres extraordinar pentru desemnarea unui nou lider al formaţiunii, în contextul crizei generate de inculparea premierului Victor Ponta.

“Suntem într-o situaţie de criză…, cu preşedintele partidului pus sub acuzare şi cu vicepreşedintele condamnat”, afirmă Valeriu Zgonea, într-un interviu acordat agenţiei Associated Press.

“Sistemul din România aminteşte de mentalitatea comunistoidă, lucru care ne afectează credibilitatea. Trebuie să schimbăm mentalitatea…, acest lucru ne este cerut de noua generaţie. Din păcate, partidele din opoziţie sunt şi mai puţin reformate”, afirmă Zgonea.

Partidul Social-Democrat are nevoie de “reforme profunde” şi de un congres extraordinar pentru alegerea unui nou preşedinte, a mai opinat el.

Cele mai citite

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...
Ultima oră
Pe aceeași temă