19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăTechCExN al PSD ar putea decide, marți, cine va fi numit la...

CExN al PSD ar putea decide, marți, cine va fi numit la șefia Camerei Deputaților

Comitetul Executiv Național al PSD se reunește, marți, începând cu ora 14.00, pentru a decide cine va fi noul șef al Camerei Deputaților, după ce, luni, Valeriu Zgonea a fost revocat din funcție, potrivit News.ro.

Fostul premier Victor Ponta a anunțat, luni, că se va autopropune pentru funcția de președinte al Camerei Deputaţilor: „I-am spus domnului Dragnea că intenţionez şi mâine la CExN, şi miercuri la grup să-mi depun candidatura. Am discutat cu foarte mulţi colegi care mi-au zis că e bine pentru PSD şi pentru Parlament acest lucru şi o să vedem ce se întâmplă la vot”, a declarat Ponta.

Pe de altă parte, potrivit unor surse News.ro, preşedintele PSD Liviu Dragnea nu l-ar dori pe Victor Ponta în această funcţie. Întrebat dacă Liviu Dragnea îl susţine, Ponta a spus că nu a mai vorbit cu el de o lună şi jumătate şi va vedea la vot. Mai mult, el a comentat anunțul fostului premier, susținând că dacă s-a „autopropus”, nici nu mai are rost ca propunerea să fie supusă la vot în Comitetul Executiv Național.

Citește și: UPDATE Valeriu Zgonea, revocat din fruntea Camerei Deputaților

Potrivit unor surse citate de News.ro, printre favoriții lui Liviu Dragnea pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților se află Florin Iordache şi Gabriel Vlase, cei doi vicepreşedinţi ai forului.

„Pentru mine cel mai important lucru, pentru că e răspunderea mea, e şi decizia mea, pentru că în orice situaţie rea preşedintele e cel care răspunde, şi aşa e firesc. Din moment ce preşedintele e cel care răspunde, preşedintele e cel care ia şi decizia finală. Aşa cum a fost şi la alegerile locale. (…) Obiectivul meu principal şi al întregului partid, poate cu câteva excepţii, e să câştigăm alegerile parlamentare. În acest caz, fiecare membru de partid care poate aduce un plus în perioada imediat următoare, în perioada de precampanie, de campanie electorală va fi pus acolo unde aduce acest ajutor maxim. Pe planul doi sunt funcţiile. Funcţia mea, a lui Victor Ponta, a lui Marian Neacşu. (…) Decizia privind propunerea pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor are în vedere acest obiectiv. Nu alte dorinţe, chiar dacă sunt legitime. (…) Eu îl pun pe fiecare la locul lui. Ca într-o echipă. Dacă eu am nevoie de cineva să meargă cu mine în campanie, să meargă cu mine în campania electorală, nu o să îi pun ciocănelul în mână la Cameră să stea să dea cuvântul la parlamentari”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Valeriu Zgonea a pierdut, luni, funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi membru al Biroului Permanent după ce a fost revocat din funcţie, ca urmare a pierderii sprijinului politic din partea grupului parlamentar al PSD, preşedintele de şedinţă, Florin Iordache luând act de revocarea din funcţie a acestuia.

Citește și: Zgonea nu poate contesta procedura folosită pentru a-l revoca din funcţie

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Foișor

Florin Piersic a fost mutat din secția ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Foișor. A început să meargă pe distanțe scurte, potrivit...

Importurile de gaze au crescut cu 34,5%, în primul trimestru din 2024

România a importat, în primele trei luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 323 tone echivalent petrol (tep), cu 34,5% mai...

Yoav Gallant, ministrul israelian al apărării, disensiuni cu premierul Netanyahu pe tema administrării Gaza

Într-un gest public rar care ilustrează diviziunile privind direcția campaniei militare în cadrul cabinetului de război al Israelului, ministrul apărării Yoav Gallant l-a îndemnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă