21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăTechCine este noul candidat al FDGR la primăria Sibiului

Cine este noul candidat al FDGR la primăria Sibiului

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a decis că Astrid Fodor va candida din partea partidului pentru funcția de primar rămasă vacantă după alegerea ca președinte a lui Klaus Iohannis, informează Mediafax.

Astrid Fodor, în prezent primar interimar al municipiului Sibiu, a declarat că i se pare oportun să se organizeze alegeri anticipate în 2015. Aceasta a precizat că va candida "categoric" din partea FDGR.

"Candidatura categoric va fi din partea FDGR, eu nu am nicio intenţie vreodată să mă afiliez altui partid decât FDGR", a mai spus Fodor.

Întrebată dacă se aşteaptă ca PNL să aibă candidat propriu la Primăria Sibiu, Astrid Fodor a răspuns: "Fiecare îşi stabileşte strategia, nu contează la ce mă aştept eu, este problema fiecăruia".

Astrid Fodor s-a născut în 6 noiembrie 1953, la Sibiu. Jurist de profesie, Astrid Fodor a lucrat în mediul privat din Sibiu şi Mediaş şi a deţinut funcţia de director economic al Consistoriului Evanghelic.

Astrid Fodor este membră a Forumului Democrat al Germanilor din România şi a fost aleasă pentru prima dată în funcţia de consilier local în 2004. Patru ani mai târziu, ea a devenit şi viceprimar al municipiului Sibiu, făcând parte din echipa lui Klaus Iohannis.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Astrid Fodor deţine o parte dintr-un teren de peste 600 de metri pătraţi în extravilanul municipiului Mediaş şi un autoturism Peugeot, cumpărat în 2006. Astrid Fodor are un credit de 33.000 de lei contractat de la o bancă în anul 2013. De asemenea, în anul 2013, Astrid Fodor a câştigat 38.256 de lei de la Primăria Sibiu.

Klaus Iohannis a câştigat de patru ori alegerile pentru Primăria Sibiu, candidând din partea FDGR. La scrutinele din 2008 şi 2012, candidatura sa a fost susţinută şi de către PNL, formaţiune care nu a avut un candidat propriu, dar a deţinut de fiecare dată un fotoliu de viceprimar.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă