8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechFOTO. Cine este Sorin Frunzăverde, şeful CJ Caraş-Severin. Ce spunea despre DNA...

FOTO. Cine este Sorin Frunzăverde, şeful CJ Caraş-Severin. Ce spunea despre DNA şi lupta anticorupţie

Procurorii DNA au descins, joi dimineaţa, la Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi au percheziţionat biroul preşedintelui CJ, Sorin Frunzăverde. Percheziţii au mai avut loc şi la locuinţa acestuia din municipiul Reşiţa, dar și la o locație unde se țin conferințe politice, nunți, botezuri și înmormântări, conform unor judiciare. Este vorba de o continuare a dosarului vicepreședintelui CJ Caraș-Severin. Sorin Frunzăverde este cercetat tot pentru atribuire de contracte, conform surselor citate. DNA precizează, într-un comunicat, că perchezițiile vizează un dosar de corupție privind fapte comise în 2014. 

A intrat în politică imediat după Revoluţie

Sorin Frunzăverde a intrat în politică la începutul anului 1990, ajungând în anul 1993 președintele Partidului Democrat, funcție pe care a deținut-o până în anul 2012, când a ales să părăsească acest partid pentru a se înscrie în PNL. Din data de 7 aprilie 2012 ocupă funcția de vicepreședinte al PNL la nivel național. Frunzăverde a adus două argumente pentru trecerea sa la USL:  "descentralizarea resursei financiare'' şi "concentrarea excesivă a resurselor financiare la centru''. Şi tot în conferinţa de presă în care a încercat să-şi justifice trecerea la USL, Frunzăverde a denunţat "statul poliţienesc care sufocă orice comunitate şi sufocă economic România. Ţi-e şi frică să mai vorbeşti la telefon şi nu este exclus să fii ascultat ambiental oriunde ai vorbi''. Acuzaţia avea atunci o ţintă directă: lupta anticorupţie declanşată de Direcţia Naţională Anticorupţie şi sprijinită de preşedintele de atunci al României, Traian Băsescu.

De la consilier local la Caraş-Severin la ministru al Apărării

Din anul 1992 până în 1996 a fost ales consilier județean al județului Caraș- Severin. În perioada 1991- 1996 a mai ocupat și funcția de președinte al Camerei de Comerț și Industrie Caraș-Severin. În următorul mandat, timp de un an, în perioada 1996-1997 a fost ales președinte al Consiliului Județean Caraș- Severin, iar din 1997 până în anul 1998 a fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, în perioada aprilie-decembrie 1998 fiind ministrul Turismului. În ultimii doi ani de mandat, între anii 1998 – 2000, Frunzăverde s-a întors pe funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș- Severin, iar în perioada martie – decembrie 2000 a fost din nou ministru, de data aceasta al Apărării Naționale, conform CV-ului său publicat pe site-ul CJ Caraş-Severin.

În mandatul 2000-2004 a fost ales deputat de Caraș – Severin, iar din 2004 până în 2006 a ocupat din nou fotoliul de președinte al Consiliului Județean Caraș- Severin. S-a întors apoi la Ministerul Apărării pentru mai puțin de un an, în perioada octombrie 2006 – aprilie 2007.
Sorin Frunzăverde a fost și parlamentar european în perioada decembrie 2007 – iunie 2008. În 20 iunie 2008, până la final de mandat, în 2012 a ocupat din nou fotoliul de președinte al CJ Caraș- Severin. În iunie 2012, a fost reales pe aceeași funcție pe care o ocupă și în prezent, cea de președinte al Consiliului Județean Caraș- Severin.

Ce avere are Frunzăverde

Potrivit celei mai recente declarații de avere postată pe site-ul Consiliului Județean Caraș- Severin, Sorin Frunzăverde are cotă parte, alături de soția sa, din două terenuri intravilane, unul de 910 metri pătrați și altul de 329 de metri pătrați. Ambele terenuri au fost cumpărate, unul în anul 2003 și altul în anul 2014. Şeful de la CJ Caraş-Severin mai are o casă de locuit în Reșița de 226 de metri pătrați, unde este proprietar alături de soție și pe care a cumpărat-o în anul 1999. Soția sa, Doina Frunzăverde, mai deține un apartament în București, de 192 de metri pătrați, cumpărat în anul 2005.

Frunzăverde are trei conturi într-o bancă, unul de 2.993 de euro, altul de 25.117 lei și unul de 389 USD. De asemenea, el deține în aceeași bancă un depozit bancar cu 72.679 lei. Potrivit aceleiaşi declaratii de avere, Frunzăverde nu are datorii, dar nici valori care să depășească suma de 5.000 de euro. La capitolul ”Venituri”, Sorin Frunzăverde și-a trecut salariul de președinte al Consiliului Județean care a fost de 55.668 lei în anul fiscal 2013,  aşa cum reiese din declaraţia de avere şi cea de interese postată pe site-ul CJ Caraş-Severin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...
Ultima oră
Pe aceeași temă