15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechCine îi ia locul lui Bojin la conducerea PSD Timiș

Cine îi ia locul lui Bojin la conducerea PSD Timiș

Funcția de președinte al PSD Timiș va fi ocupată intermiar de deputatul Sorin Grindeanu, după ce Titu Bojin a demisionat din această funcție, vineri seară, din cauza problemelor pe care le are în justiție.

Purtătorul de cuvânt al PSD Timiș, Lucian Ursulețu, a declarat, duminică, în ședința Comitetului Executiv Național al PSD, care a avut loc la București, s-a luat decizia ca Sorin Grindeanu să ocupe funcția de președinte interimar al PSD Timiș, transmite Mediafax.

Totodată, Grindeanu a acceptat și nominalizarea pentru funcția de ministru al Comunicațiilor.

”Comitetul Executiv Național al PSD l-a numit în această seară pe domnul Sorin Grindeanu în funcția de președinte interimar al PSD Timiș, până la organizarea de noi alegeri, totodată el acceptând și nominalizarea de ministru al Telecomunicațiilor și Societății Informaționale”, a declarat Lucian Ursulețu.

Social-democratul Sorin Grindeanu a fost desemnat pentru portofoliul Comunicaţiilor, vacantat de PC, în Guvernul Ponta 4, a cărui componenţă a fost votată în unanimitate de CExN al PSD duminică seară.

Sorin Grindeanu este membru al partidului din anul 1996, de pe vremea când acesta se numea PDSR. Din 2005, Grindeanu ocupă funcțiile de prim-vicepreședinte al organizației județene a PSD Timiș și președinte al PSD Timișoara. În perioada 2004 – 2008 și 2008 – 2012 a fost consilier local la Timișoara, ocupând și fotoliul de viceprimar în ultimul mandat al lui Gheorghe Ciuhandu, pâna în 2012. În anul 2012, Grindeanu a fost ales în funcția de deputat de Timișoara, funcție pe care o ocupă și în prezent.

Grindeanu preia acum interimatul la conducerea filialei județene a PSD Timiș, după ce, vineri seară, cel care ocupa acest post, Titu Bojin, care este și președinte al CJ Timiș, a demisionat din toate funcțiile deținute în partid. Alături de Bojin a demisionat din funcții și președintele executiv Adam Crăciunescu. Cei doi demisionari se află sub control judiciar, fiind cercetați în dosare diferite.

Titu Bojin este cercetat sub control judiciar, fiind suspectat de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu, într-un dosar privind atribuirea de contracte de achiziții unei anumite firme. Adam Crăciunescu se află și el sub control judiciar, într-un alt dosar, privind retrocedări ilegale de păduri. 

Cele mai citite

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă