15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechCine intră în competiția pentru șefia senatorilor PSD

Cine intră în competiția pentru șefia senatorilor PSD

Senatorii PSD vor avea, duminică, la Parlament, o şedinţă în care ar urma să stabilească, împreună cu preşedintele interimar Liviu Dragnea, cine va prelua conducerea grupului după retragerea lui Ilie Sârbu, printre posibilii candidaţi aflându-se Mihai Fifor, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae.

Şedinţa va avea loc, duminică, la ora 17.00, la Palatul Parlamentului, iar preşedinte interimar al PSD, Liviu Dragnea, şi-a confirmat şi el prezenţa.

Potrivit unor surse social-democrate, în această şedinţă, actualul lider al senatorilor PSD, Ilie Sârbu, ar urma să îşi anunţe retragerea din această funcţie, apoi să fie ales un nou lider de grup.

Potrivit surselor citate, doi senatori PSD şi-au anunţat, informal, intenţia de a candida. Este vorba despre Mihai Fifor, preşedintele Comisiei pentru transporturi din Senat, şi Şerban Nicolae, senator PSD aflat la al doilea mandat. De asemenea, în PSD se vehiculează şi numele fostului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pentru o candidatură la şefia grupului din Senat.

Mihai Fifor, creditat de către unii social-democraţii cu cele mai multe şanse de a prelua conducerea grupului PSD din Senat, a fost propus şi pentru postul de ministru al Transporturilor, în locul lui Ioan Rus, însă nominalizarea sa a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis, în iulie.

Joi, preşedintele interimar PSD Liviu Dragnea declara că Ilie Sârbu este un om politic de anvergură, a ajutat foarte mult partidul şi că acesta nu i-a spus că vrea să plece din partid sau de la conducerea grupului senatorilor PSD, adăugând că nu are o listă neagră cu membri ai partidului.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...
Ultima oră
Pe aceeași temă