23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăTechConducerea noului PNL se reunește luni pentru a discuta pașii fuziunii

Conducerea noului PNL se reunește luni pentru a discuta pașii fuziunii

ducerea noului PNL, în formatul restrâns al echipelor de negociere PNL-PDL, se va reuni luni dimineață pentru a discuta despre continuarea procesului de fuziune, dar și despre strategia politică a începutului de an, au declarat, duminică, pentru Mediafax surse din PNL.

Discuțiile dintre cele două echipe vizează pregătirea primei reuniuni a Biroului Politic Național al noului PNL și a celei a Consiliului Național care ar urma să aibă loc până la finele lui ianuarie.

Cu această ocazie trebuie convenite criteriile și mecanismul în funcție de care va fi asigurată conducerea la nivelul filialelor județene și locale ale noului PNL.

Conform Statutului noului PNL, rezultat din fuziunea PNL-PDL, conducerile filialelor județene au fost stabilite în mod paritar, cu ponderi egale, până după alegerile prezidențiale.

”Până la prima şedinţă a CN de după alegerile prezidenţiale din 2014 conducerea la toate nivelurile se va asigura în mod paritar, prin comasarea în mod corespunzător a organismelor respective”, se menționează în Statut.

Potrivit documentului, după alegerile prezidențiale Consiliul Național trebuie să stabilească în prima reuniunea ponderile de reprezentare la nivel local.

”Modalitatea de funcţionare şi modul de reprezentare la nivelul structurilor judeţene şi locale pentru perioada 1 ianuarie 2015-1 ianuarie 2017 se va stabili prin hotărâre a CN în prima şedinţă de după alegerile prezidenţiale din 2014, conform unor criterii care să țină cont de ponderea celor doua partide la nivel judetean și local”, se mai precizează în Statut.

Un alt punct al discuțiilor de luni dimineață vizează strategia politică pentru începutul acestui an și coordonarea grupurilor parlamentare, au mai precizat sursele citate.

La întâlnire vor lua parte președinții celor două partide fuzionate, Vasile Blaga și Alina Gorghiu, alături de câte cinci colegi din partea fiecărei formațiuni.

Cele mai citite

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

Stația STB Drumul Mătăsii funcționează pe alt amplasament

Stația de autobuz „Drumul Mătăsii” funcționează pe alt amplasament, anunță Societatea de Transport București (STB). “Începând de astăzi, 21.05.2024, de la ora 11:00, stația de...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...
Ultima oră
Pe aceeași temă