11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechVIDEO. Conducerea PNL l-a validat, miercuri, pe Dacian Cioloş drept candidat al...

VIDEO. Conducerea PNL l-a validat, miercuri, pe Dacian Cioloş drept candidat al formaţiunii pentru funcţia de premier. Prim-ministrul: Am încredere că putem recâștiga împreună încrederea oamenilor

Miercuri seara, membrii PNL s-au reunit pentru a-l valida pe Dacian Cioloş drept candidat al formaţiunii pentru funcţia de premier. Acesta a fost recunoscut în unanimitate de membrii partidului. La şedinţă a participat şi şeful Executivului, care a susţinut un scurt discurs despre relansarea economică a României, referindu-se că împreună cu liberalii, va putea recâştiga încrederea românilor.

“Scopul prezenței mele aici este să construim împreună un proiect care să dea o altă anvergură României. În acest an de guvernare, după ce în toamna anului trecut, mi s-a cerut să facem un program de guvernare pe un an, în contextul acela special, am preferat să ne concentrăm pe dorințele oamenilor. Am obervat că vorbind clar, cinstit și onest oamenilor am câștigat încrederea oamenilor.

Dumneavoastră ați luat decizii dureroase, aceea de a renunța la oameni care își dedicaseră viața partidului și ați hotărât să faceți acest pas, să puneți în față oameni noi, să aplicați criterii de integritate și în același timp să veniți cu idei noi. Aceste lucruri mă fac să cred că vom putea lucra împreună. Cred că foarte mulți oameni care și-au pierdut încrederea în politică ar putea fi aduși înapoi printr-un program bun.

Cred că putem împreuă să demonstrăm faptul că se poate aplica democrația cu ajutorul partidelor, integrând și aceste principii cum ar fi lupta împotriva corupției, pentru a guverna pentru a pune în centru valorile unei munci oneste, o dezvoltare economică care să apară pe tot teritoriul țării și nu doar în anumite zone privilegiate. Dacă acest lucru se face în mod populist și electoralist asta înseamnă că riscăm viitorul României și al economiei din România și riscăm să ajungem din nou într-o situație dificilă.

Am încredere că putem recâștiga împreună încrederea oamenilor. Rolul nostru este să reclădim legătura între instituțiile democratice și cetățeni, care așteaptă să vadă transparență”, a declarat Dacian Cioloş în cadrul Consiliului Naţional PNL.

De asemenea, Consiliul Național a votat asumarea platformei “România 100” propuse de premierul Dacian Cioloș, precizează Agerpres.

“Din acest moment, PNL intră în campanie cu trei elemente: candidații la nivelul fiecărui județ, platforma ‘România 100’ și propunerea de premier — Dacian Cioloș”, a declarat secretarul general al Partidului Național Liberal, Ilie Bolojan.


Consiliul Naţional al Partidului Naţional Liberal se reuneşte, miercuri, la Palatul Parlamentului pentru a valida propunerea ca Dacian Cioloş să fie candidatul de premier al formaţiunii, informează Agerpres. Primul ministru este aşteptat să participe la discuţii.

Potrivit unor surse oficiale, Dacian Cioloş este invitat la Consiliul Naţional al PNL, care va începe la ora 16,45. Biroul Politic Naţional a validat, pe 24 octombrie, cu unanimitate de voturi, ca Dacian Cioloş să fie propunerea liberalilor pentru postul de premier, după alegerile parlamentare din decembrie.

Conform surselor citate, premierul Dacian Cioloş ar urma să participe şi la mitingul PNL de duminică din Piaţa Revoluţiei.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, anunţa, pe 24 octombrie, că liberalii au luat o decizie ‘istorică’ desemnându-l pe Dacian Cioloş, cu unanimitate de voturi, candidat pentru funcţia de premier.

‘Am luat o decizie, aş spune, istorică fără să greşesc şi întâmplarea face că decizia luată astăzi are tot numărul 140, un număr care a purtat noroc PNL. Este vorba despre un vot dat în unanimitate de colegii mei din Biroul Politic Naţional pentru desemnarea lui Dacian Cioloş ca şi candidat de premier liberal după data de 11 decembrie. (…) Suntem partidul care, de un an de zile, în timpul mandatului său guvernamental, a susţinut toate proiectele de bună-credinţă demarate de domnia sa, toate proiectele care sunt în interes public şi toate proiectele care se subsumează platformei ‘România 100′ care este o declaraţie compatibilă cu programul nostru de guvernare’, afirma Gorghiu.

Premierul Dacian Cioloş va participa la Consiliul Naţional al PNL care va avea loc miercuri, la Palatul Parlamentului, el fiind aşteptat de liberali şi la mitingul care ca avea loc la sfârşitul săptămânii, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PNL.

 

 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă