7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechCongres PMP: Apariție surprinzătoare a lui Traian Băsescu, absență motivată a Elenei...

Congres PMP: Apariție surprinzătoare a lui Traian Băsescu, absență motivată a Elenei Udrea. Eugen Tomac a fost ales președinte

Eugen Tomac a fost ales, duminică, preşedinte al PMP, cu 694 voturi "pentru" şi 8 "împotrivă", el arătând-se convins că împreună cu Traian Băsescu, PMP va câştiga alegerile şi "va repune pe hartă România acolo unde-i e locul, alături de celelalte naţiuni europene".

Tomac a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte a PMP, el prezentând moţiunea "România implicată. PMP partidul schimbării".

Odată cu alegerea lui Eugen Tomac a fost votată şi echipa acestuia, astfel încât Dorel Onaca va ocupa funcţia de secretar general al PMP, iar Siegfried Mureşan pe cea de prim-vicepreşedinte.

"Sunt convins că împreună cu preşedintel Traian Băsescu, PMP va câştiga alegerile şi va repune pe hartă România acolo unde-i e locul, alături de celelalte naţiuni europene. Începând de mâine începe o nouă etapă din viaţa PMP", a adăugat Tomac, care a arătat că anul 2016 trebuie să-i găsească pe reprezentanţii PMP, "cu fruntea sus" şi "să spulbere acest USL dolofan, care s-a diminuat uşor".

Tomac a mai spus că PMP va trebui să fie unul din cele mai active partide politice din România şi "vocea celor care vor ca clasa politică să-i trateze cu respect".

De asemenea, la congres, au fost votaţi vicepreşedinţii PMP şi secretarii executivi ai partidului.

Discursul lui Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat duminică, la congresul PMP, că unul dintre motivele pentru care a venit la această manifestare este că a dorit să-şi apere mandatul de preşedinte al ţării.

Băsescu le-a spus reprezentanţilor PMP că, oricât ar fi de prins cu nepoţeii, "este furibundă propaganda de demolare" a ceea ce s-a întâmplat din 2004 până în 2014, adică în timpul mandatului său de preşedinte al României.

Citește și: Băsescu: La Antena 3 se face jurnalism de prostituție

"Era obligatoriu să ies public şi să-mi apăr mandatul", a spus Traian Băsescu, arătând că acest lucru nu poate fi lăsat pe mâna "televiziunilor lui Voiculescu, a lui Ghiţă sau a lui Gâdea".

"El (manatul n.r.) trebuie apărat de mine, pentru că eu ştiu câtă umilinţă am îndurat în zece ani pentru a-mi duce mandatele până la capăt şi pentru a face ca România din 2010 să nu mai semene cu România din 2004. Nimeni nu poate să-mi apere mandantul mai bine ca mine", precizat Băsescu.

El a arătat că, dacă nu era congresul PMP, atunci el ar fi avut o apariţie publică.

Citește și: Traian Băsescu, PRIMA DECLARAȚIE despre scandalul Elena Udrea

Băsescu a vorbit apoi despre programul politic al PMP şi despre priorităţile pe care acest partid ar trebui să le aibă în vedere, enumerând în acest sens consolidarea statului de drept şi arătând că în acest caz "există riscuri" să fie făcuţi "paşi înapoi".

"Partidul trebuie să-şi facă un steag prin ideea consolidării statului de drept. Justiţia e unul din acest elemente. Foarte mulţi vor să pună corupţia pe seama aşa-zisului regim Băsescu, dar iau lucrurile pe o poză falsă a momentului", a adăugat Băsescu.

 Fostul preşedinte Traian Băsescu a ajuns duminică la congresul Partidului Mişcarea Populară, fiind întâmpinat cu ovaţii şi scandări de către delegaţii la congresul formaţiunii.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, că vrea să fie "un partener pentru PMP" şi i-a mulţumit public preşedintelui autosuspendat al partidului, Elena Udrea pentru că nu a participat la eveniment.

Sfatul lui Cristian Diaconescu pentru membrii PMP

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară Cristian Diaconescu le-a spus duminică delegaţilor PMP reuniţi în congres: "Fiţi capabili să vorbiţi de justiţie fără să vă albiţi la faţă!" şi i-a îndemnat să nu copieze "modele altora".

Diaconescu a susţinut că şansa partidelor mari de a se reforma în România este "minimă", că România are nevoie de "o altfel de politică", iar şansa pentru a promova acest deziderat îi revine PMP.

"O nouă politică în România înseamnă adevăr, înseamnă evitarea trufiei şi aroganţei. Fiţi capabili să vorbiţi de justiţie fără să vă albiţi la faţă! (…) Fiţi acei politicieni care pot fi invitaţi în oricare din familiile noastre seara, la cină!", a spus Diaconescu, fost ministru al Justiţiei.

El le-a spus reprezentanţilor PMP că nu au reprezentat o alternativă "nici pentru stânga, nici pentru dreapta" şi dacă doresc să aibă o şansă ca oamenii să-i voteze, de acum încolo, aceştia trebuie să fie "ei înşişi".

"Nu copiaţi modele altora, chiar dacă pare la început că vă poate genera un succes de etapă", a subliniat Diaconescu, care şi-a exprimat sprijinul pentru actualul preşedinte interimar al PMP, Eugen Tomac şi care la începutul discursului său a prezentat "salutul PMP adresat iniţiatorului Mişcării Populare, Traian Băsescu", aflat la congres.

Eugen Tomac – candidat unic la președinția PMP

Deputatul Eugen Tomac este unicul candidat, duminică, la Congresul PMP, pentru funcţia de preşedinte al partidului, cu moţiunea " România implicată-PMP partidul schimbării". Fostul lider PMP Elena Udrea nu participă la acest congres, în schimb este așteptat fostul preşedinte al României Traian Băsescu, relatează Mediafax.

Secretarul general al PMP Clement Negruţ, cel care se ocupă de organizarea acestei reuniuni, a declarat, vineri, că reprezentanţii PMP l-au invitat pe Traian Băsescu la congres şi îl aşteaptă "cu mare drag", dar fostul şef al statului "nici nu a infirmat, nici nu a confirmat" participarea.

"Noi l-am invitat la congresul PMP pe domnul Traian Băsescu. Nu ştim, vom vedea, dacă va veni, nu ne-a infirmat, nu ne-a confirmat, noi l-am invitat şi îl aşteptăm cu mare drag", a precizat secretarul general al PMP.

Negruţ a spus că Elena Udrea, fost preşedinte al PMP, nu va fi prezentă la congres, pentru că aceasta s-a suspendat din partid săptămâna trecută, funcţia de preşedinte interimar fiind asigurată de Eugen Tomac.

"Congresul PMP va avea loc, duminică, la Palatul Parlamentului începând cu ora 11, vor fi 756 de delegaţi şi o singură moţiune «România implicată-PMP partidul schimbării» a domnului Eugen Tomac", a spus Clement Negruţ.

El a arătat că votul dat pe această moţiune va aproba automat şi lista cu cei 35 de susţinători ai candidaturii lui Eugen Tomac, "care vor deveni direct membri în CEN", for de conducere al partidului.

Potrivit acestei liste, prim-vicepreşedinte al PMP va fi Siegfried Mureşan, iar secretar general al PMP va fi Dorel Onaca.

După votarea lui Eugen Tomac drept preşedinte al PMP, vicepreşedinţi ai partidului vor fi: Clement Negruţ, Adrian Rădulescu, Gabriel Berca, Petru Movilă, Adrian Gurzău, Nicolae Ivăşchescu, Cătălin Cristache, Cătălin Tarhon, Claudiu Palas şi Cătălina Bozianu. Secretar general adjunct vor fi Gelu Vişan şi Rizea Tudorache, iar secretari executivi vor fi: Florin Staicu, Lucian Iliescu, Cristian Tugurel, Roxana Iliescu, Sebastian Moise, Cătălin Bluf,Sorin Borza, Marian Vasile, Laurenţiu Dulamă şi Daniela Bene.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă