15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechConsilieri din epoca Radu Mazăre rezistă în noul PSD

Consilieri din epoca Radu Mazăre rezistă în noul PSD

Social-democrații mizează atât pe oamenii care au făcut parte până acum din CL, cât și pe oameni noi. Unii dintre ei, prieteni cu fostul primar.

Timp de 15 ani, Consiliul Local Constanța a fost o simplă mașină de vot a primarului Radu Mazăre, care nu a avut surpriza ca vreun proiect inițiat de el să pice. Oameni ascultători, care știau că orice mișcare în front le poate aduce excluderea, legal, consilierii PSD au stat cuminți în bănci și au făcut ceea ce trebuiau să facă. Nu au depus proiecte de legi în nume propriu și nici măcar nu au respectat legea. Unul dintre cei mai experimentați consilieri locali, Mircea Dobre, 68 de ani, actual viceprimar, recunoștea că nu a depus niciodată un raport anual de activitate, așa cum îl obligă Legea 215 a Administrației Publice. Nu a știut nici să numească trei realizări pe care le-a avut în mai multe mandate de consilier.

La vremuri noi, tot noi

Deși șefii partidului ne amenințau cu o listă de consilieri nouă, cu oameni selectați pe bază de competențe, se pare că PSD nu a reușit să se rupă întru totul de trecut. Mircea Dobre, omul a cărui firmă distribuie lapte și corn pentru elevi de ani buni, se regăsește pe un loc eligibil pentru alegerile din 5 iunie. Pe un loc eligibil apare și Valentin Gabriel Pârvulescu, un consilier care nu s-a remarcat cu nimic în această calitate, dar un om de afaceri prosper. Pârvulescu deține în prezent funcția de președinte al Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, pro­tecția mediului înconjurător din cadrul Consiliului Local Municipal Constanța.

La acest capitol, orașului i se pot reproșa multe. Interesantă este însă activitatea sa în afaceri. Pârvulescu este director al societății comerciale Tomis Marina Management SRL. Firma este antreprenorul general al modernizării portului Tomis. Afacerea a început în 2004, când CNAPMC a concesionat două hectare din portul Tomis (pentru 25 de ani, pentru 2.605 euro pe lună) către Sisteme Internaționale de Afaceri SA (SIA) din București, reprezentată de Valentin Gheorghe Ionescu. Contractul a fost renegociat în 2006 la 3.224,5 euro pe lună. Prin firma sa, Habitat şi Ambient SA, Valentin Gheorghe Ionescu apare în celebrul dosar al retrocedărilor, în care sunt inculpați Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.

Numele lui Pârvulescu apare și în declarația de avere a lui Valentin Preda, fostul consilier local al Ministerului Transporturilor, acum cercetat penal. Preda a stipulat în declarația de avere că i-a împrumutat lui Pârvulescu, în 2012, 15.000 de lei. „L-am ales pentru activitatea sa politică și administrativă“, a spus primarul Decebal Făgădău, președintele organizației municipale PSD.  Tot pe un loc eligibil se află și celălalt viceprimar, consilier local în actualul mandat, Costin Răsăuțeanu, o persoană tânără, neimplicată în vreun scandal.

Răzvan Florea, prietenul lui Mazăre

Unul dintre numele noi de pe liste este Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic la înot al României. Acesta este un apropiat al primarului Radu Mazăre. În 2013, când Florea își deschidea un bazin de înot, Mazăre declara: „Răzvan este prietenul meu, un sportiv care a performat şi care din performanţa pe care a realizat-o în sport a decis să-şi facă şi o afacere“. Pe listele de consilieri mai apar și alți actuali consilieri locali: sindicalistul Pepe Perodin, Gabriel Vișan, ex-director în CN Administrația Porturilor Maritime Constanța, Marioara Cojoc. 

REACŢIE

„Sunt mândru de listă“

„Sunt mândru de lista pe care am făcut-o. Dacă vă veți uita, veți vedea că din lista de 34 de consilieri, 47% sunt oameni care nu au mai făcut niciodată politică. Veți vedea că 47% sunt oameni tineri. Veți vedea că 35% sunt femei. Veți vedea că, dacă vă uitați chiar la primii 20, raportul consilieri în funcție – oameni noi propuși e 55 la 45“, spune Decebal Făgădău, primar, președintele Organizației Municipale PSD Constanța.

Decebal Făgădău și Mircea Dobre, la prezidiul unei ședințe de Consiliu Local

Cele mai citite

Ciolacu reafirmă că alianța PSD-PNL îl are pe Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria generală a Capitalei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, potrivit spotmedia.ro. El a subliniat că...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă