13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăTechControversatul deputat Cătălin Rădulescu, care a afirmat că i-ar împușca pe protestatarii...

Controversatul deputat Cătălin Rădulescu, care a afirmat că i-ar împușca pe protestatarii din Piața Victoriei, a fost suspendat din PSD, timp de șase luni

Deputatul Cătălin Rădulescu, care a afirmat, într-un interviu, că i-ar împușca pe participanții la protestele antiguvernamentale din Piața Victoriei, a fost suspendat din PSD, timp de șase luni, au decis liderii social-democrați, joi, într-o reuniune la Sinaia, potrivit Digi24.

Deputatul a stârnit, la jumătatea lunii martie, controverse, după ce a afirmat, într-un interviu pentru presa centrală, că protestatarii din Piața Victoriei ar trebui să fie alungați cu tunuri cu apă, întrucât nu mai au motiv să manifesteze și pentru a evita ca locul să fie transformat într-un maidan.

Într-un interviu pentru „Adevărul” deputatul Cătălin Rădulescu susține că oamenii care au ieșit să protesteze în Piața Victoriei au fost manipulați.

„Pentru ce se mai duc oamenii în Piaţa Victoriei acum şi de ce noi nu ieşim împotriva lor cu tunurile cu apă dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm un loc în maidan. Nu poţi în fiecare zi un loc să-l transformi într-un maidan. Să stea ca proştii în fiecare seară acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii? Nu au ieşit pentru nicio ordonanţă. Au fost scoşi în stradă şi manipulaţi groaznic de cine a avut interes să îi manipuleze. Mulţi ies în stradă la orice e dat pe Facebook şi au fost aduşi de la multinaţionale", a afirmat el.


Citește și: Cine este Cătălin Rădulescu, deputatul cu mitralieră, care i-ar împușca pe protestatari. Are o condamnare penală și afaceri bănoase cu statul, dar și cu NATO 

Grobian și gălăgios, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost promovat în Parlament în ciuda unei condamnări penale și a pus mâna pe numeroase contracte bănoase. Cătălin Rădulescu a devenit deja celebru după ce a declarat că a păstrat acasă o mitralieră AKM de la Revoluție și că este pregătit să o folosească din nou și a cerut ca tunurile cu apă să fie folosite împotriva manifestanților din Piața Victoriei. Retractările ulterioare, au avut darul de a adânci scandalul, după ce deputatul a afirmat că a vrut să ”facă mișto” de jurnaliștii care i-au luat interviul dar că  ar avea o armă de vânătoare, cumpărată în 1999.


 

Totodată, social-democratul argeșean a precizat că și-a păstrat arma cu care a tras la revoluție, astfel că este pregătit să iasă „imediat”.

„Eu arma cu care am tras la revoluţie mi-am păstrat-o. Niciodată n-am vrut să o dau, o ţin acasă ca şi armă de panoplie. Am certificat de colecţionar, nu o să mi-o ia nimeni în viata vieţilor şi o ţin că poate vreodată mai vine cineva cu vreo o idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi. Sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat, imediat", a mai spus Cătălin Rădulescu.

Întrebat dacă se gândeşte să iasă în Piaţa Victoriei, social-democratul a răspuns: „Pot să ies unde vreau eu. Dacă mă apucă pe mine vreo nebunie, pot să ies unde vreau eu. E dreptul meu şi riscul meu şi hotărârea mea în momentul ăla".

În 20 martie, Cătălin Răduleascu a decis să se autosuspende din PSD și să își ia concediu plătit de opt zile, numărul maxim potrivit regulamentului, însă i-au fost acordate doar cinci zile, potrivit News.ro. Cererea a fost respinsă, având în vedere că deputatul îşi mai luase alte trei zile de concediu plătit. Autosuspendarea lui Cătălin Rădulescu ar fi fost făcută pe motivul că nu ar vrea să păteze imaginea partidului.


 Citește și: Un fleac, i-am ciuruit! Din zicerile deputatului PSD Rădulescu l OPINIE 

Îi sunt profund recunoscător domnului în cauză. Da, celui care a „împuşcat” acea replică de a explodat România. Acelui deputat a cărui bubuitoare prostie a lovit timpanele unei mari părți a românilor… Atât de eclatant de nesimțit încât însuși Dragnea s-a simțit să spună că nu i se pare normală mitralierea.


„Regret faptul că au fost interpretate cuvintele mele în alt sens, total distorsionat şi neadevărat, fiind luate fraze din subiecte diferite, dintr-un interviu de 90 de minute, şi ataşate în mod  securistic într-un filmuleţ de 2 minute. Îmi cer scuze persoanelor de bună credinţă care s-au simţit lezate prin interpretarea nedreaptă a cuvintelor mele; în decursul carierei mele şi până la aceasta vârstă, nefiind implicat niciodată în niciun fel de act de tulburare a liniştii publice", a scris deputatul.

 În 15 martie, parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a deschis un dosar penal pe numele deputatului PSD Cătălin Rădulescu pentru fapta de tulburare a liniștii și ordinii publice.



 

 

 

În 5 decembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe deputatul PSD Cătălin Rădulescu la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care este acuzat de dare de mită şi de administrarea unei firme, faptă incompatibilă cu calitatea sa de parlamentar

 

Știre în curs de actualizare.

Cele mai citite

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...
Ultima oră
Pe aceeași temă