21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechCopreședinte ALDE Cluj, scos din cursa electorală de Tăriceanu și Constantin

Copreședinte ALDE Cluj, scos din cursa electorală de Tăriceanu și Constantin

Unul dintre copreședinții ­ALDE Cluj, deputatul Steluța Cătăniciu, nu va mai putea candida la alegerile din acest an. Motivul este reprezentat de noile criterii de integritate stabilite de cei doi copreședinți ai acestei formațiuni politice, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și fostul vicepremier, Daniel Constantin.

Concret, potrivit unui comunicat de presă al ALDE Cluj, ”candidații vor trebui să respecte criteriile de integritate stabilite de conducerea centrală a partidului, să fie buni profesioniști și să fii dovedit prin activitatea lor politică faptul că au activat în interesul comunității, spun reprezentanții acestei formațiuni politice”. Faptul că membrii conducerii centrale a partidului au stabilit regulile care o scot pe Steluța Cătăniciu în afara jocului politic transpare și din declarațiile celuilalt copreședinte al ALDE Cluj, deputatul Mircea Irimie.

”Cel mai important lucru a fost definirea criteriilor care trebuie să guverneze competiția internă. Activitatea politică bună este necesară, dar nu și suficientă. De aceea, conducerea centrală a ALDE a stabilit criterii de integritate. Candidații noștri nu trebuie să fie parte în afaceri sau contracte cu instituția pentru care candidează sau cu instituții din subordinea acesteia. De asemenea, ei trebuie să nu aibă nereguli sau falsuri constatate prin hotărâri definitive, în declarația de avere sau de interese. Ei nu trebuie să se afle sub efectul unei hotărâri judecătorești definitive de incompatibilitate sau de conflict de interese și nu trebuie să înregistreze, în calitate de persoane fizice, datorii mai vechi de un an la bugetul local”, a declarat copreședintele ALDE Cluj, deputatul Mircea Irimie, citat de ClujToday.ro.

Studiile superioare, obligatorii

„O condiție la care ținem foarte mult ține de educația candidaților noștri. Colegii noștri care vor candida pentru funcții de primari ai municipiilor și orașelor, de ­consilieri județeni sau de consilieri ­municipali vor trebui să aibă studii superioare. Candidații la funcțiile de primari de ­comune sau de consilieri locali vor trebui să aibă minimum studii medii. Suntem un partid ­puternic, cu resurse umane ­valoroase, de aceea sunt convins că vom ­putea oferi clujenilor candidați credibili, integri, buni profesio­niști și dedicați interesului comunității”, a declarat copreședintele ALDE Cluj-Napoca, Leonard Horvath.

Candidații care au deja mandate de primari, consilieri județeni și consilieri locali vor avea un drept de preemțiune, dacă vor dori să candideze din nou, cu respectarea criteriilor de mai sus, a mai spus reprezentantul ALDE Cluj-Napoca.   

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă