14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechCristian Buşoi, despre rezultatele de la ultimele alegeri: Înainte de a fi...

Cristian Buşoi, despre rezultatele de la ultimele alegeri: Înainte de a fi bătut de PSD, PNL-ul s-a bătut singur

Secretarul general al PNL, Cristian Buşoi, a declarat, joi, la Constanţa, că PNL trebuie să rămână unit după congresul din luna iunie, pentru că „orice diviziune este profund greşită”, iar la ultimele alegeri electorale, înainte de a fi învins de PSD, PNL „s-a bătut singur”, potrivit Mediafax.

Aflat, joi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, unde a avut loc şedinţa de alegere a noului Birou Politic Judeţean al PNL Constanţa, Cristian Buşoi a precizat că, deşi Bucureştiul şi Clujul „sunt cele două capitale ale României”, PNL-ul nu poate fi tăiat în două.

„PNL trebuie să rămână unit după luna iunie. (…) Ideea că se poate tăia PNL în două este cel puţin la fel de greşită ca şi ideea că România se poate tăia în două. Nu putem separa în interiorul PNL estul de vest, Clujul de Bucureşti sau Clujul de Constanţa. Cred că trebuie să fim foarte atenţi să nu producem aceste diviziuni. Destul am avut şi avem, din păcate, o diviziune între vechii PNL-işti şi vechii PDL-işti şi cred că orice diviziune care se construieşte de tot felul de strategi în interiorul PNL este profund greşită. De altfel, acest gen de diviziune ne-a adus la alegerile locale ca la Bucureşti să avem patru candidaturi şi, înainte să ne bată PSD, PNL să se bată singur”, a declarat secretarul general al PNL.

Buşoi a fost completat de prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, prezent şi el la Constanţa, care a spus că PNL a pierdut alegerile parlamentare din multe motive, „dar cel mai important dintre ele a fost că n-am reuşit să fim altfel decât adversarii noştri de la PSD”.

Prim-vicepreşedintele PNL a explicat că acest lider ar trebui să poată strânge oamenii în jurul lui, să trezească mândria colegilor de partid şi să nu aibă „schelete în dulap”.

„Avem nevoie de un lider serios, fără schelete în dulap, că, dacă Doamne-fereşte se deschide uşa din dulapul lui, nu ştii ce cade. Avem nevoie de un om care ştie să-i coaguleze pe toţi în jurul său, care dacă a fost pe funcţii de demnitate publică, să ne mândrim cu ce a făcut acolo, nu să ne ruşinăm, şi avem nevoie de un om care să aibă o echipă puternică”, a mai spus Teodor Atanasiu.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă