15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechVIDEO. UPDATE. Cristian Diaconescu DEMISIONEAZĂ din PMP și candidează ca independent. Cristi...

VIDEO. UPDATE. Cristian Diaconescu DEMISIONEAZĂ din PMP și candidează ca independent. Cristi Preda: Udrea și-ar putea anunța astăzi candidatura la prezidențiale

UPDATE 14.00: Cristian Diaconescu și-a anunțat demisia din PMP și candidatura la alegerile prezidențiale ca independent, în cadrul unei conferințe de presă. El a criticat demersurile ”unor membri PMP” de inlocuire a sa din funcția de candidat al paridului la prezidențiale și a precizat că va rămâne președinte al Fundației Mișcarea Populară.

Citiți mai jos principalele declarații ale lui Cristian Diaconescu, in format LIVE TEXT :

– În urma cu o luna si jumatate, am primit propunerea de a fi candidat al PMP la lalegerile prezidentiale. Am luat in serios acest demers, candidatura la Presedintia Romaniei este o mare responsabilitate. In baza acestei investiri, am facut un angajament pe care sunt deosebit de onorat sa constat ca a fost sprijinit inclusiv de presedintele Traian Băsescu. Am discutat cu oamenii care pot arata unui politician cum este Romania actuala. Acest angajament l-am confirmat cu partenerii nostri internationali si transatlantici.

Citește și: Udrea: Regret decizia lui Diaconescu. Sunt pregatita sa-mi asum candidatura la prezidențiale. Îl pot bate pe Victor Ponta

– In urma cu 10 zile, unii colegi au initiat un demers public pentru inlocuirea candidatului la Presedintia Romaniei. Am aflat din presă de unele atitudini si de faptul că unii colegi au intentia de a schimba candidatul la Președinție. Vreau să le multumesc celor din PMP care m-au ajutat in desfasurarea campaniei pana acum. M-a deranjat minciuna, dar voi ramane consecvent. Nu intru in polemici.

– Este normal ca un partid politic sa revina asupra unei decizii, dar si sa suporte consecintele. In mom in care Romania are nevoie de stabilitate, angajamentele trebuie sa fie ferme. Din statutul de candidat oficial, am vazut in presa ca s-a revenit cu o noua propunere. Astfel de conflicte, mai ales purtate in zona publica, creeaza confuzie si demotivare in randul cetatenilor. Considerand ca orice evaluare publica nu isi are rostul, vreau sa va spun ca voi candida ca independent la prezidentiale, nu voi mai fi membru al PMP,  dar voi ramane președinte al Fundației Mișcarea Populară”.

UPDATE 12.23: Cristian Diaconescu a declarat, la Radio France International (RFI), că își va strânge singur semnăturile.

Rugat să confirme informațiile anunțate anterior privind demisia din partid și candidatura independentă, Cristian Diaconescu nu a dorit să comenteze mai mult pe marginea acestui subiect. El a menţionat că va da toate detaliile în conferinţa de presă ce va avea loc la sediul Fundaţiei Mişcarea Populară, la ora 14.00.

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/c5793e0dd14e8fcc60b42f7236693bae/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

UPDATE: Europarlamentarul Cristian Preda le-a cerut colegilor din PMP, pe blogul personal, să oprească ”deriva organizațională, încurajată de la vârf”, anunțând, totodată posibila candidatură a Elenei Udrea la prezidențiale.

Cristi Preda a atras atenția, pe blogul său, într-o analiză publicată duminică, că ”ofensiva pornită de Elena Udrea împotriva candidaturii lui Cristian Diaconescu la prezidențiale, care ar putea fi urmată mâine de o intrare a șefei PMP în cursa pentru Cotroceni, e o eroare ce se poate dovedi fatală. Și pentru PMP, și pentru Udrea, și pentru Băsescu”.

”Traian Băsescu va fi afectat de intrarea șefei PMP în cursa pentru Cotroceni. Președintele a anunțat public că Diaconescu are cel mai bun profil pentru a-i succeda în cea mai înaltă demnitate din stat. Elena Udrea nu va putea recupera sprijinul președintelui fară a-l decredibiliza. Personal, nu-mi doresc ca Traian Băsescu să iasă din scenă șifonat, așa că nu pot susține actuala manevră de la vârful PMP”, a avertizat Cristi Preda.

—-

Cristian Diaconescu va candida ca independent la alegerile prezidențiale și va demisiona din Partidul Mișcarea Populară, arată un comunicat al CR România, remis redacției.

Citește și: Unde poate duce războiul dintre Udrea și Diaconescu

”Vă aducem la cunoștință faptul că astăzi, 18 august, ora 14:00, Cristian Diaconescu va susține o conferință de presă, la sediul Fundaţia Mişcarea Populară, în care își va motiva intenția de a demisiona din PMP și va explica decizia de a candida la alegerile prezidențiale ca independent”, se arată în comunicat. 

Citește și: Diaconescu: Îmi duc candidatura până la sfârşit

Totodată, fostul ministru de Externe a precizat, duminică seară, pe Facebook, că își va asuma o candidatură independentă la prezidențiale.

Săptămâna trecută, au apărut voci în PMP care au susținut că semnăturile pentru Cristian Diaconescu se strâng foarte greu, conform președintei Elena Udrea. În replică, Elena Băsescu a acuzat-o pe Udrea că ea împiedică filialele PMP  din teritoriu să strângă semnăturile pentru susținerea candidaturii lui Diaconescu.

Astfel, Udrea își declara, săptămâna trecută, la B1 TV, "supărarea” față de ”numărul mic de semnături adunate de organizaţii” și de ”lipsa de notorietate a candidatului”, adusă în discuție de unele filiale. Ea a spus că, dacă va fi necesar, va accepta să candideze din partea PMP la prezidențiale.

Atunci, Cristian Diaconescu scria, pe Facebook, că își va duce candidatura până la sfârșit, ”indiferent dacă voi beneficia sau nu de susţinerea unui partid. Consider că aceasta este o datorie morală faţă de dumneavoastră şi de societate”.

Citește și: Diaconescu: Îmi duc candidatura până la sfârşit

Elena Băsescu a arătat, tot pe rețeaua Facebook, că  "organizaţiile PMP au «probleme» în a strânge semnături pentru candidatul la prezidenţiale Cristian Diaconescu "deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru".

Săptămâna aceasta, PMP se reunește într-o nouă ședință pentru a discuta despre candidatul Mișcării Populare la prezidențiale.

Citește și: Candidatura Elenei Udrea la președinție, tot mai evidentă. Filiala din Buzău o susține

Cele mai citite

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă