14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechCristina Pocora (PNL) cere reducerea TVA la 5% pentru produsele pentru copii

Cristina Pocora (PNL) cere reducerea TVA la 5% pentru produsele pentru copii

Deputata PNL Cristina Pocora a postat, duminică, un mesaj video pe Facebook, în care îi cere premierului Victor Ponta să încurajeze natalitatea şi să susţină familia prin reducerea cotei TVA la 5%, pentru toate produsele folosite pentru creşterea şi îngrijirea copiilor.

”Cer Guvernului Ponta să încurajeze creșterea natalității și să susțină familia prin reducerea cotei de TVA la 5% la toate produsele pentru creşterea şi îngrijirea copiilor. Ar fi o extraordinară mână de ajutor întinsă actualilor și viitorilor părinți din România. De ce să nu se ieftinească și scutecele, hăinuțele, laptele dar și celelalte produse pentru copii? Puse cap la cap, aceste cheltuieli sunt foarte mari, consumul de astfel de produse este mare și reprezintă o problemă reală pentru fiecare familie”, declară deputata PNL.

Citește și: Ce spune Teodorovici despre reducerea TVA la apă

Potrivit Cristinei Pocora, ”tot mai multe cupluri din România amână conceperea unui copil tocmai din cauza lipsei banilor” iar rezultatul este o drastică scădere demografică, adâncită de la an la an”.

”Dacă în 1990 în România se nășteau peste 315.000 de copii, anul trecut cifra a coborât sub 200.000, aproape la jumătate”, mai arată Pocora, în mesaj, precizând că se impun măsuri reale pentru susţinerea familiei.

Guvernul a decis, recent, reducererea taxei pe valoarea adăugată, de la 24% la 9%, din luna iunie, pentrut toate produsele agro-alimentare, inclusiv la băuturi nealcoolice şi la servicii de alimentaţii publice.

Totodată, ministrul Culturii Ionuț Vulpescu a precizat că se bucură de sprijinul premierului Victor Ponta și al ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, pentru scăderea TVA-ului la cărți, de la 9 % la 5 %. 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă