16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăTechCum a ajuns Simona Crețu consilier la Primăria Capitalei și ce personalitate...

Cum a ajuns Simona Crețu consilier la Primăria Capitalei și ce personalitate politică a sprijinit-o

Simona Crețu, consiliera generală din Primăria Capitale, care a ajuns faimoasă pe internet după ce a declarat că emoțiile negative au dus la arestarea lui Sorin Opreascu, a fost prima pe listele PDL în 2012 pentru funcția pe care o ocupă în prezent.

Mai mult, candidatura Simonei Crețu a fost sprijinită de Elena Udrea, care declara că, Crețu ”este o persoană foarte motivată, de bună credinţă”. 

Citește și: O consilieră din PMB, declarații hilare despre arestarea lui Sorin Oprescu

Astfel, în 2012, PDL a organizat concursul “Un proiect pentru Bucureşti”. Câștigătorul urma să fie primul pe listele PDL pentru Consiliul General al Municipiului București (CGMB). La concurs 747 de bucureșteni au făcut propuneri de proiecte, iar câștigătoarea a fost Simona Crețu, președinta asociației Terra Ecologica, cu un proiect pentru Lacul Văcărești. 

Elena Udrea a anunțat atunci că Simona Creţu a câştigat cu proiectul de transformare a Lacului Văcăreşti în parc şi că PDL intenţionează să pună în practică acest proiect. De asemenea, Udrea a declarat la acea vreme că, Crețu este prima pe lista consilierilor generali, după Silviu Prigoană care este candidatul partidului la Primăria Capitalei.

Sursa: vimeo.com

Proiectul cu care Simona Crețu a câștigat concursul PDL prevede amenajarea Lacului Văcărești . 

”Pe scurt, proiectul presupune transformarea lacului Văcăreşti într-un mare parc. Bucureştenii au mai multă nevoie de spaţiu verde şi de un loc în care să se plimbe în aer liber. Până la urmă, dacă acest proiect va fi implementat, am realiza un parc aproximativ de mărimea Herăstrăului. Imaginaţi-vă ce ar însemna asta pentru Bucureştiul anului 2012. Poate să cuprindă două părţi. Una amenajată cu alei, băncuţe, felinare. Dar şi zona cu pontoane amenajate. Lacul Văcăreşti poate jocul rolul de minideltă a Capitalei. Să nu stricăm un ecosistem care s-a creat. Să nu uit, cred că ar putea fi utilă şi crearea unei pasarele care să facă legătura dintre noul Parc Văcăreşti şi Parcul Tineretului. Astfel şi cei din cartierele din sudul Capitalei ar putea avea acces la noua insulă de verdeaţă. De asemenea, analizez si in ce masura ar putea fi adusă şi apă de pe Dâmboviţa pentru a crea un luciu de apă navigabil”, spunea Crețu despre proiectul ei într-un interviu pentru Evenimentul Zilei. 

Simona Crețu a subliniat că dat fiind că este un proiect ambițios a realizat că nu îl poate pune în pratică de una singură și, de aceea, s-a înscris în PDL. 

La trei ani de la acest interviu, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a avizat declararea lacului Văcăreşti arie naturală protejată. Astfel, Guvernul va putea adopta o hotărâre pentru înfiinţarea Parcului Natural Văcăreşti.

În 2013, Simona Crețu a intenționat să candideze și la președinția României, însă s-a retras de pe listele PDL pentru desemnarea candidatului patidului la alegerile prezidențiale, invocând ”motive personale”. Preşedintele Comisiei de Etică şi Litigii din PDL, Daniel Buda, a declarat, la acea vreme, că Simonei Creţu i s-a retras candidatura deoarece aceasta nu îndeplinea condiţiile prevăzute de Constituţie în privinţa vârstei.

Consiliera CGMB a ajuns, din nou, în ochii publicului, după ce a declarat că ea crede că Universul preia mesajele noastre și face ca acestea să se întâmple. Astfel, aceasta a scris pe o foaie că vrea ca DNA-ul să îl ancheteze pe Sorin Oprescu și acest lucru s-a și întâmplat. Mai mult, Crețu a subliniat că mesajul ei a fost preluat atât de rapid de Univers deoarece, până în prezent, ea a plantat 168.000 de copaci. 

Ceea ce a determinat-o pe tânără să își dorească anchetarea lui Sorin Opreascu a fost salariul mic și faptul că proiectele ei nu sunt luate în seamă. 

Simona Crețu a absolvit Facultatea de Jurnalism – Secţia Comunicare Relaţii Publice și este președinta ONG-ului Terra Ecologica. Crețu are 35 de ani și doi copii. Aceasta se recomandă drept ”specialist în comunicare” și spune că ea a lansat curentul eco în România. 

 

 

Cele mai citite

Mesaje haioase de 1 Mai. O selecție de urări de Ziua Muncii

Ziua Muncii sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește în fiecare an în țara noastră. În această zi, mulți sunt liberi, însă sunt și persoane...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

O persoană a fost reținută la Constanța. DIICOT transmite că a comercializat diferite cantități de cocaină

La data de 1 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au decis reținerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă