6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechCum a prezentat conducerea PSD ruperea USL membrilor de partid

Cum a prezentat conducerea PSD ruperea USL membrilor de partid

În raportul conducerii social-democraţilor se arată că ruperea Uniunii Social Liberale a avut un efect politic destul de minor. Documentul mai spune că Executivul condus de Victor Ponta are, pentru finalul mandatului, beneficiază de susţinerea unei majorităţi de 321 parlamentari, faţă de 402, cât înregistra pe vremea defunctului USL.

CITEŞTE ŞI  Ce vrea Ponta să schimbe în partidul pe care îl conduce

Documentul, pe care liderul PSD, premierul Victor Ponta, îl va prezenta la Consiliul Naţional, menţionează faptul că, exceptând Guvernele Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu şi Victor Ponta, toate Cabineteşe, începand cu anul 1992, au devenit minoritare până la finalul mandatului lor.

CITEŞTE ŞI  Propunerile de modificare la Statutul PSD, tema principală la Consilului Naţional. Ce funcţie vrea Rovana Plumb

Dacă Guvernul PSD, investit în 2004, a înregistrat, la finalul mandatului, o erodare de 15%, cazul Cabinetului Ponta este unul special. Aceasta deoarece ruperea USL a avut, în pofida impactului său public, un efect politic limitat. Chiar dacă super-majoritatea a fost, în mod evident, afectată, PSD a reuşit rapid să îşi consolideze statutul guvernamental, astfel încât Guvernul are, pentru cea de-a doua parte a mandatului, una dintre cele mai stabile poziţii. În prezent, majoritatea parlamentară este stabilă, retestată în câteva rânduri dupa alegerile prezidenţiale, iar perspectivele pentru anul următor sunt, de asemenea, pozitive“, se arată în documentul citat de Mediafax.

​CITEŞTE ŞI

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă