11.7 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăTechProtocolul PSD - UNPR se amână. Liviu Dragnea spune că e o...

Protocolul PSD – UNPR se amână. Liviu Dragnea spune că e o zi complicată pentru Gabriel Oprea

UPDATE 10,20: Senatorul Gabriel Oprea a explicat că protocolul PSD – UNPR nu se poate semna miercuri, întrucât “e o zi mai specială”.

“Suntem oameni… E o zi mai specială, pentru mine, astăzi. Aștept să mă întâlnesc cu procurorii. Discutăm politică de mâine încolo”, a spus senatorul Oprea.

UPDATE 10.00: Senatorul PSD Mădălin Voicu a declarat că decizia de amânare a semnării procolului cu UNPR nu a fost luată de PSD. “Problema nu e la noi, spun asta ca să evit speculațiile. Problema e la UNPR. Și nu la UNPR. La domnul Oprea. Cum și când se va decide domnul Oprea”, a subliniat Mădălin Voicu.

UPDATE 9,45: Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la Senat că semnarea protocolului PSD – UNPR se amână, întrucât ziua de miercuri este o zi “mai complicată pentru domnul Oprea”.

Liderul PSD a susținut că semnarea protocolului se va realiza în zilele următoare, după ce Senatul ia o decizie asupra urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea. Liviu Dragnea a precizat că poziția PSD, de a vota pentru începerea urmăririi penale, nu se schimbă.

Semnarea protocolului de colaborare dintre PSD şi UNPR a fost amânată până după momentul votului din Senat referitor la Gabriel Oprea, au precizat surse din PSD, citate de Agerpres.

Evenimentul urma să aibă loc miercuri, la ora 9,30, la Palatul Parlamentului. 

Documentul urmează să fie semnat de preşedinţii PSD şi UNPR, Liviu Dragnea, respectiv Gabriel Oprea, şi priveşte colaborarea celor formaţiuni în alegerile locale, votul într-un singur tur de scrutin şi candidatura pe liste comune la alegerile parlamentare din această toamnă.

Pe de altă parte, UNPR ar putea susţine alegerea primarilor în două tururi dacă nu va fi semnat protocolul cu social-democraţii, au declarat surse din partid. Sursele citate au precizat că protocolul Alianţei de Centru Stânga, înregistrat la tribunal, este valabil până în 2020, iar conform acestuia nu ar fi trebuit să se pună problema de liste separate la alegerile locale şi parlamentare. 

”Documentul care urmează să fie semnat miercuri va stabili detaliile pentru alegerile locale şi parlamentare. Dacă lucrurile nu vor sta aşa, dacă protocolul nu va fi semnat, pentru UNPR este mult mai avantajos ca alegerile locale să se desfăşoare în două tururi. În acest caz, trebuie să ne gândim la ce este mai avantajos pentru noi, două tururi de scrutin la alegerile locale”, explicau sursele citate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sebastian Burduja dezmințea că există ,,taxa pe soare”, iar acum o vrea eliminată. Cum se schimbă facturile de la 1 aprilie

În urmă cu o lună, ministrul energiei Sebastian Burduja declara în fața jurnaliștilor că nu există taxa pe soare în România, iar acum oficialul...

Postul Paștelui 2024. Zilele cu dezlegare la pește

În calendarul creștin-ortodox, Lăsata Secului pentru Postul Paștelui 2024 marchează începutul unei perioade de reflectare și pregătire spirituală înaintea Învierii lui Iisus, programată pentru...

Protest împotriva realegerii lui Vladimir Putin

Mii de persoane s-au prezentat duminică la secțiile de votare din Rusia pentru a participa la un protest politic pașnic, dar simbolic, împotriva realegerii...
Ultima oră
Pe aceeași temă