11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăTechCum poate fi dat peste cap visul majorităţii PSD

Cum poate fi dat peste cap visul majorităţii PSD

Subiectul postului de la BNR este în aceste zile pus pe tapet, însă scandalul mitei de un milion de euro poate afecta scena politică și pe viitor. Și aceasta pentru că numele liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este legat de un nou scandal de corupție, chiar dacă implicarea sa nu a fost anunțată oficial.

Tăriceanu a fost trimis deja în judecată pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului în dosarul Pădurea Snagov și Ferma Băneasa. Or, intrarea ALDE în Parlament este esențială pentru planurile PSD de a forma o majoritate după alegerile parlamentare. Dintre formațiunile aflate la limita pragului electoral, ALDE este singurul aliat sigur al PSD, în timp ce PMP și UDMR joacă la două capete și s-ar putea alia și cu PNL.

De altfel, liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că Tăriceanu „rămâne prietenul şi partenerul meu indiferent ce se va întâmpla“. „Pentru noi e foarte importantă relația și alianța cu ALDE și nu vreau să o rupem”, a spus Dragnea.   Întrebat dacă crede că ar exista vreun plan de a-l îndepărta pe el ori pe Tăriceanu pentru a fi formată o altă majoritate decât PSD-ALDE din toamnă, Dragnea a spus: „E posibil“. Deja, Dragnea a construit o adevărată teorie a conspirației, pornind de la problemele lui Tăriceanu.  „Trebuie să recunosc că, în ultima perioadă, am început să mă gândesc serios dacă nu cumva este vreun plan. Pentru că, din păcate, în România zilelor noastre nu prea mai poţi să crezi în coincidenţe. Încă nu sunt foarte sigur, dar este posibil ca undeva, cineva, cândva, să fi gândit un plan de genul ăsta, pentru că prea seamănă multe… Ponta e trimis în judecată, Tăriceanu e trimis în judecată, eu sunt trimis în judecată“, a mai spus Dragnea.

Importanța scorului pe care îl va obține ALDE reiese și din reacția fostului premier Victor Ponta. „Salut și susțin anunțul făcut de președintele Liviu Dragnea privind decizia PSD de a face majoritate și de a guverna împreună cu ALDE (și nu cu PNL) după alegeri! Salut și poziția față de Călin Popescu-Tăriceanu – prieten, partener!”, a comentat Ponta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă