12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăTechCum propune PMP rezolvarea crizei francului elveţian

Cum propune PMP rezolvarea crizei francului elveţian

Şefa PMP, Elena Udrea, a  propus, luni, convertirea valutei în euro plus minus 20% pentru cei care au făcut împrumut în franci elveţieni şi nu numai, la cursul de la data contractării împrumutului. 

"Creşterea subită a francului elveţian s-ar putea transforma într-o criză socială. Aceasta este o metodă prin care câştigă şi banca şi împrumutatul. Cei împrumutaţi vor avea posibilitatea să îşi plătească ratele la o rată acceptabilă iar banca va caştiga din donzi şi comisioane", a continuat şefa PMP. 

Atât persoana care a făcut împrumut la bancă, cât şi banca pot cere convertirea valutei. 

Citeşte şi: Francul elvețian a ajuns la un nou MAXIM ISTORIC: 4,4716 lei

Elena Udrea este de părere că, dacă această problemă nu va fi rezolvată cât mai urgent, s-ar putea ajunge în situaţia unor ţări precum SUA, Italia, Spania, unde Guvernul a trebuit să intervină direct pentru a salva băncile. De asemenea, preşedinta PMP a acuzat Guvernul de nepăsare şi incompetenţă în această situaţie.

PMP a adresat şi un apel către Klaus Iohannis să convoace toate partidele la Cotroceni, pentru a discuta despre un pact al creditelor neperformante.

"Îi cerem domnului Klaus Iohannis să cheme la Cotroceni partidele politice pentru a decide un pact care să se refere la situaţia creditelor neperformante din România. Nu sunt doar din cauza fluctuaţiei cursului valutar. Românii au datorii în valoare de şase miliarde la bănci. Nu putem spune ca e doar problema bancilor sau a celor care s-au împrumutat", a adăugat Udrea. 

Citeşte şi: Camera Deputaților decide, luni, dacă cere sesiune extraordinară pentru rezolvarea crizei francului elvețian

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă