13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechCum va vota PMP cererile de arestare a Elenei Udrea

Cum va vota PMP cererile de arestare a Elenei Udrea

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat, duminică, că parlamentarii PMP vor vota în Parlament "pentru începerea urmăririi penale" în cazul Elenei Udrea. El a afirmat că speră ca fostul lider al partidului să-şi poată dovedi nevinovăţia în instanţă, informează Mediafax.

Citeşte şi: Congres PMP: Apariție surprinzătoare a lui Traian Băsescu, absență motivată a Elenei Udrea. Eugen Tomac a fost ales președinte

De asemenea, Tomac a arătat că este "o situaţie delicată" şi că nu se află în situaţia de a-i sfaturi lui Udrea. "Nu sunt în situaţia să-i dau doamnei Udrea sfaturi. E o situaţie delicată", a precizat preşedintele PMP. El a mai spus că Udrea nu mai este membru al PMP şi că "partidul merge mai departe".

În ceea ce priveşte cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul Elenei Udrea, preşedintele PMP a transmis că parlamentarii partidului vor vota împotriva arestării preventive a deputatului Elena Udrea.

"Legat de propunerea de începere a urmăririi penale, poziţia parlamentarilor PMP rămâne consecventă şi vom vota începerea urmăririi penale în cazul Elenei Udrea.În ceea ce priveşte cele trei solicitări de arestare preventivă, decizia este aceea de a vota împotrivă. Credem că orice cetăţean al României, indiferent cum se numeşte, să aibă la îndemână toate instrumentele pentru a se apăra. Poziţia noastră este că vom vota împotrivă", a spus Eugen Tomac.

Deputaţii din Comisia Juridică s-au întâlnit, "în regim de urgenţă", duminică, la ora 16.30, pentru a discuta cele două solicitări ale DNA referitoare la încuviinţarea arestării deputatului Elena Udrea.

Citeşte şi: UPDATE. Elena Udrea participă la întâlnirea Comisiei Juridice. Ce declaraţii a făcut înainte de începerea şedinţei

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, de la Camera Deputaţilor, două avize pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, unul în dosarul "Gala Bute" şi celălalt în dosarul Microsoft.

În dosarul "Gala Bute", avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea şi pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât şi încuviinţarea arestării preventive.

În aceeaşi cauză, DNA ceruse luni aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru infracţiunile de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Comisia juridică a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA.

În dosarul Microsoft, DNA a cerut, marţi, aviz pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru trei fapte de trafic de influență – două în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea, respectiv legate de derularea contractului e-România -, spălare de bani şi fals în declarațiile de avere, precum şi încuviințarea reținerii și arestării deputatului PMP pentru aceste infracțiuni.

De asemenea, în dosarul Microsoft, procurorii au solicitat aviz pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar, luată în cazul Elenei Udrea în 29 ianuarie, cu arestarea preventivă, pentru faptele de spălare de bani şi fals în declarații de avere, pentru care este deja urmărită penal. Anchetatorii susţin că Udrea a încălcat condiţiile controlului judiciar când a făcut afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse, motiv pentru care se impune arestarea ei.

Elena Udrea a fost denunţată la DNA de omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat în dosarul Microsoft, de la care Udrea ar fi pretins şi primit 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justiţie", se arată în referatul prin care procurorii cer arestarea deputatului PMP. ​

 

 

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...
Ultima oră
Pe aceeași temă