13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechCum va vota UDMR propunerea lui Iohannis pentru SRI

Cum va vota UDMR propunerea lui Iohannis pentru SRI

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că Eduard Hellvig, propus de preşedintele României pentru postul de şef al SRI, este "un om echilibrat, de bun simţ, foarte bine pregătit", iar SRI va fi "pe mâini bune", astfel că Uniunea nu ar avea obiecţii să-l voteze în Parlament, informează Mediafax

"Îl cunoaștem pe Eduard Helvig, fost coleg deputat, europarlamentar, de foarte mult timp, și îl știm ca un om echilibrat, de bun simț, foarte bine pregătit. Vom discuta, luni, în grupurile parlamentare ale UDMR această propunere dar, din punctul nostru de vedere, nu va exista nicio problemă și sper că va reuși să țină un echilibru și în interiorul SRI și în tot ce înseamnă pentru România, pentru această zonă. SRI va fi pe mâini bune când va depune jurământul și va fi învestit domnul Helvig. Nu avem obiecții, nu văd niciun motiv să nu îl votăm și să nu îi acordăm încrederea", a declarat Kelemen Hunor. 

Europarlamentarul PNL Eduard Hellvig a fost nominalizat, joi, de către președintele Klaus Iohannis pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informații.

El a spus că în cursul zilei a avut întâlniri cu liderii partidelor politice, cărora le-a adus la cunoștință intenția sa de nominalizare a lui Eduard Hellvig pentru funcţia de director al SRI, precizând că a vorbit și cu președinții Camerei Deputaților și Senatului.

Preşedintele Iohannis a mai spus că nu a dorit să facă nominalizările pentru şefia SRI şi a Serviciului de Informaţii Externe (SIE) împreună, astfel că a anunţat doar nominalizarea la SRI, urmând ca apoi să facă o nominalizare şi pentru SIE.

Funcţia de director al SRI a rămas vacantă după ce George Maior a demisionat de la conducerea Serviciului, în 27 ianuarie. Interimatul funcţiei a fost asigurat după acest moment de generalul Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI.

Propunerile șefului statului urmează să ajungă în Parlament pentru a fi validate prin votul plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă