9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechUPDATE. Cum vor fi EVALUAŢI la partid ministrii lui Ponta. Ce a...

UPDATE. Cum vor fi EVALUAŢI la partid ministrii lui Ponta. Ce a hotărât noul şef al PSD

UPDATE 14:41  PSD susţine că a terminat “principiile” legii votului prin corespondenţă. Ce vor face mai departe 

UPDATE 14:36  Liviu Dragnea: Bugetul pe 2016 va ajunge în Parlament până pe 15 noiembrie

După terminarea şedinţei BPN, Liviu Dragnea, preşedinte interimar al PSD, a declarat că “este foarte important ca miniştrii să comunice tot mai mult. Este mai bine pentur ei, pentru partid şi chiar şi pentru Ponta. E mai bine să auzim de la ei deât de la televizor. Eu nu vreau să am discuţii separate cu miniştrii, eu le transmite tuturor, discuţii separate are primul-ministru. Aşa e corect. Nu îi aduc niciun reproş lui Victor Ponta, din contră. Nu mi se pare corect ca premierul să răspundă singur”. Referitor la o eventuală remaniere a Guvenrului Ponta, Liderul social-democraţia a spus că “nu am în minte nicio remaniere”. 

Dragnea a mai spus că în şedinţa  s-a discutat şi despre “priorităţile legislative. pe primul loc este Codul Fiscal. Calendarul este foarte strâns. Maine se adopta în Senat. Mâine seara va ajunge în Camepra Deputaşilor, sperăm să se voteze joi si duminică să ajungă la preşedinte pentru promulgare. Ponta ne-a asigurat că până pe 15 noiembrie va trimite în Parlament proiectul de buget pe 2016. Proiectul Legii salarizării trebuie să fie gata înaintea Legii Bugetului pentru a fi integrate în buget. Legea achiziţiilor publice este o altă prioritate, trebuie adoptată în acest an deoarece au fost perioade de întârzieri şi de doi de când a fost licitaţia şi până s-au început lucrările.

Referitor la activitatea senatorilor şi deputaţilor PSD; Dragnea a spus că “noul şef al senatorilor PSD este Mihai Fifor şi va avea colaborare la fel de bună cu cei de la UNPR şi ALDE. Eu o sa le trimit colegilor deputaţi şi senatori câteva puncte de vedere privitor la activitatea lorMâine la 10 vom avea , aici, la sediul PSD o întâlnire a Coaliţiei”

UPDATE 13:21  Ponta, după şedinţa PSD: Cu cât ne consultăm mai mult cu atât mai bine

UPDATE 12:56  Dragnea, despre Ponta şi Codul Fiscal: A avut curaj să propună măsuri care asigură creșterea economică

UPDATE 11:41  Şeful deputaţilor PSD: Sunt colegi care le-au reproşat miniştrilor INERŢIA şi faptul că erau GREU DE GĂSIT

UPDATE 11:20  Rovana Plumb, despre evaluarea activității miniștrilor PSD

***

Şedinţa de luni a Biroului Politic Permanent al PSD are pe ordinea de zi o discuţie aprofundată asupra modului în care ar trebui să comunice membrii Executivului cu partidul din care provin. Cel puţin aşa a anunţat noul lider al social-democraţilor, Liviu Dragnea, la întâlnirea de duminică cu senatorii PSD, relatează  Agerpres.

Faptul că noi, la BPN, am cerut și vom cere unor miniștri să prezinte unele informații este un lucru corect și așa se va întâmpla de aici înainte, pentru că a avea susținere politică, pentru a avea susținere în comunicare de la toți membrii PSD în acțiunile guvernamentale, miniștrii trebuie să informeze partidul. (…) Noi nu putem susține public niște inițiative de care aflăm la televizor. Primul-ministru știu că este deschis la această procedură, miniștrii știu că sunt deschiși. Este o mică schimbare a modului cum va relaționa partidul cu Guvernul, dar în sensul bun și pentru partid, și pentru premier, și pentru Guvern”, a spus Liviu Dragnea după şedinţa în care Ilie Sârbu şi-a anunţat internţia de a demisiona din partid şi din Senat. 

De pe altă parte, preşedintele interimar al PSD susţine că o pace politică în România nu poate genera decât dezvoltare”, deoarece  România are nevoie de construcţie, poate chiar de reconstrucţie, de realizare a unui plan de dezvoltare pe următorii 20, 30 de ani. Iedea unui armistiţiu pe termen lung între forţele politice şi cu implicarea serioasă a preşedintelui e o idee care e necesară pentru a realiza în comun un proiect de ţară“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă