10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechUPDATE. Curtea de Apel București a respins cererea de înregistrare a PMP...

UPDATE. Curtea de Apel București a respins cererea de înregistrare a PMP ca partid politic. Băsescu: ”Vom face plângere la CEDO!”

UPDATE. Fostul președinte Traian Băsescu a declarat vineri că PMP va face plângere la CEDO pentru implicare abuzivă a statului în înregistrarea unui partid.

“PMP e înregistrat, are toate structurile funcționale, nu s-a desființat. Nu avem nicio problemă legată de depunerea listelor de candidați în toate localitățile țării. Sistemul de aprobare e la nivel local. La Consiliul Național trebuie validate candidaturile la Primăria Capitalei”, a explicat Băsescu, potrivit B1tv.

Fostul președinte a precizat că există unii candidați care s-au înscris sub denumirea MP și alții sub PMP.

“Au fost mai inspirați cei pe PMP, ceilalți trebuie să își refacă listele”, a subliniat Băsescu.

“E prima dată când un procuror s-a bătut cu toată forța statului împotriva înregistrării unui partid. E conta deciziilor CEDO care recomandă o minimă implicare a statului în aprobarea funcționării structurilor asociative, cum sunt partidele. Procurorul de dosar de la Tribunalul București a ținut neapărat să ne arate că în România statul e stat. Au ținut cont și unii dintre judecători, s-a respins înregistrarea partidului. În mod cert vom face plângere la CEDO pentru implicare abuzivă a statului în înregistrarea unui partid. Nu mi se pare întâmplător că exact MP a fost partidul pentru care procurorii s-au luptat cu toată forța statului pentru a nu se înregistra“, a declarat liderul MP

Traian Băsescu reacționează la decizia magistraților și spune că situația este una fără precedent. Mai mult, el le cere membrilor de partid să refacă listele cu semnături pentru candidați

”Cu surprindere, am aflat că înregistrarea Mişcării Populare a fost respinsă la solicitarea procurorilor. Este fără precedent ca procurorii să facă o contestaţie la înregistrarea unui partid.
Mai mult, judecătorii CAB au admis contestaţia în complet de divergenţă, deşi zilnic sunt înfiinţate noi partide. Trebuie să respectăm decizia.
O fi consecinţa faptului că “Secta Securităţii Naţionale” a stabilit că, în România, trebuie să existe doar două partide mari, controlabile?
V-aţi încurcat, băieţi, vom candida la locale sub numele PMP şi cu simbol mărul.
PMP, refaceţi listele de semnături pentru candidaţi„.

—–

Mișcarea Populară nu poate fi înregistrată în Registrul Partidelor Politice.  Curtea de Apel București a acceptat, vineri, cererea procurorilor Parchetului Capitalei în cazul PMP, care au contestat sentinta Tribunalului prin care formațiunea politică era acceptată, informează surse judiciare.

De menționat că cei doi judecători ai completului de la Curtea de Apel București au avut opinii contrare în legătură cu cererea depusă de Traian Băsescu, astfel încât a fost introdus un al treilea magistrat în complet, care a înclinat decizia în sensul respingerii solicitării de înregistrare.

Magistrații au motivat că numele și sigla partidului seamănă prea mult cu cele ale Fundației Mișcarea Populară, iar alegătorii riscă să le confunde. 

Tribunalul București a decis, la 15 decembrie 2015, admiterea solicitării fondatorilor prin care se număra și fostul președinte al României, Traian Băsescu. 

 

 

Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă