19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechDaniel Constantin: Domnul Tăriceanu aleargă singur. Dacă continuă așa, va ieși pe...

Daniel Constantin: Domnul Tăriceanu aleargă singur. Dacă continuă așa, va ieși pe locul doi. Eu am un singur proiect politic, care se numește ALDE

Copreședintele ALDE, vicepremierul Daniel Constantin, a afirmat, marți, că nu se opune organizării unui congres pentru alegerea președintelui unic al formațiunii, dar că dorește să se organizeze „în condiții legale”. Totodată, el a afirmat despre colegul său de partid Călin Popescu Tăriceanu că „aleargă singur” în cursa pentru șefia partidului.

„Chiar dacă am făcut o amenințare, nu înseamnă că nu mă țin de cuvânt. Astăzi-mâine, contestația se va depune și în contencios administrativ”, a spus Daniel Constantin, întrebat dacă va contesta în instanță decizia lui Călin Popescu Tăriceanu privind organizarea unui congres ALDE, în 21 aprilie.

El a continuat precizând că nu își dorește o funcție de conducere în ALDE. „Vom vedea. Eu am discutat cu dl. Tăriceanu că nu e o bătălie pentru funcții. I-am spus că nu vreau să candidez.  Dl. Tăriceanu aleargă singur. Dacă continuă așa, va ieși pe locul doi. Obiectivul nu este cine este președinte și cine este președinte executiv, ci că ALDE este un partid care se bazează pe alegeri libere și corecte. Este important ca toți colegii să participe la decizie (…) Mi-aș fi dorit să rezolv problemele din partid. Din păcate, nu s-a vrut sau nu s-a putut. Este nevoie de un congres. Nu am nicio problemă, dar trebuie să respectăm legea”, a mai spus Daniel Constantin.

În ceea ce privește activitatea în Guvern, Daniel Constantin a răspuns: „Colaborez foarte bine cu colegii din Guvern, ne facem treaba. Nu s-a adus niciun fel de atingere parteneriatului cu PSD”, precizând că a discutat cu premierul Sorin Grindeanu despre conflictul intern din ALDE.

În ceea ce privește informațiile potrivit cărora Daniel Constantin ar intenționa să iasă din ALDE pentru a-și forma un nou partid, alături de Victor Ponta, el a răspuns: „Vorbim multe alte lucruri care țin de viața privată. Nu avem un proiect comun. Eu am un proiect politic – se numește ALDE. Sunt onorat că avem rezultate bune. Nu am un alt proiect politic în afara ALDE”.

Luni, copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că Daniel Constantin „fuge” de congresul partidului, care va avea loc în 21 aprilie, și în cadrul căruia va fi decisă conducera formațiunii.

  „Am văzut zilele acestea reînviindu-se ideea unui partid naționalist, format din PRU și mai știu eu ce. Nu știu dacă domnul Constantin are vreun gând. Până acum nu m-am întrebat (…). Am primit câteva știri, în fugă. Nu i-am oferit nicio funcție dl. Constantin, pentru că nu am în buzunar funcții. Mi-a zis domnia sa că o dorește. Ar fi preferat să ajungem la o înțelegere privind ocuparea funcțiilor de conducere, pe care cred că nu o merită. Dânsul fuge de congres, doar-doar om ajunge la vreun fel de înțelegere. Eu nu mai fac nicio înțelegere cu dânsul. O dată mi-a fost suficient și m-am fript – la alegerile parlamentare”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu. 


Citește și:  Scandal în ALDE. Tăriceanu anunță că membrii partidului își vor alege șeful în 21 aprilie și îl acuză pe Daniel Constantin de șantaj. Fostul șef PC a susținut că adunarea de astăzi este nestatutară: Nu plec din ALDE, dar nu accept ca cineva din afară să ia decizii în partidul nostru 

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că în 21 aprilie, membrii formațiunii își vor alege președintele unic, iar Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat candidatura. Pe de altă parte, Daniel Constantin a declarat că ședința de astăzi este nestatutară și că mâine va discuta cu premierul Sorin Grindeanu. Constantin a spus că el și ceilalți foști membri PC nu vor părăsi partidul, dar că nu acceptă ca o persoană din afara formațiunii să ia decizii în partid.


Întrebat dacă există vreun risc privind pierderea alianței de guvernare, Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că nu exisistă niciun risc. „Probabil că vor fi câțiva din fostul PC care să-l urmeze pe dl. Constantin. Nu pune în pericol majoritatea parlamentară(…). Majoritatea care susține reforma nu este în niciun fel în pericol”.

În ceea ce privește idee de a accepta UDMR la guvernare, Tăriceanu a afirmat: „Noi am lăsat o ușă deschisă”.


Citește și: Tăriceanu: Am fost șantajat de Daniel Constantin în legatură cu anumiți colegi care urmau să candideze pe listele de la parlamentare 

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a fost "pur și simplu șantajat" de Daniel Constantin, celălalt copreședinte, care i-ar fi impus anumiți oameni pe listele de candidați la alegerile parlamentare.


 

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă