5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechDaniel Constantin a blocat conturile ALDE, după ce partidul a decis să-i...

Daniel Constantin a blocat conturile ALDE, după ce partidul a decis să-i retragă sprijinul politic și să-l excludă din Guvern

Co-preşedintele ALDE Daniel Constantin a blocat conturile partidului, după ce conducerea ALDE a decis să-i retragă sprijinul politic şi să-l demită din Guvern, informează joi News.ro.

Banii din conturile partidului ar urma să poată fi utilizați doar după clarificarea în instanţă a situaţiei lui Daniel Constantin în ALDE.

Daniel Constantin a notificat banca la care formaţiunea are deschise conturi, anunțând că există un proces pe rol. Drept răspuns, banca a decis că, până la clarificarea situaţiei, sumele nu vor putea fi accesate de nimeni din partid.

”Da, vă confirm că în situaţia de faţă conturile nu se pot folosi până la clarificarea juridică în instanţă”, a declarat Daniel Constantin pentru News.ro.

Potrivit unor surse din ALDE, s-a ajuns în această situaţie după ce Daniel Constantin a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia Delegaţiei Permanente a ALDE de organizare a Congresului în luna aprilie.

Tribunalul va judeca săptămâna viitoare termenul pe fond la contestaţia depusă de Daniel Constantin împotriva deciziei Delegaţiei Permenanete. Tot săptămâna viitoare, magistraţii vor decide dacă vor da sau nu o ordonanţă preşedinţială de suspendare a hotărârii de organizare a Congresului.

În conturile bancare ale ALDE sunt virate subvenţia lunară acordată de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) partidelor parlamentare, precum şi cotizaţiile membrilor şi donaţiile din partea persoanelor fizice şi juridice. În luna martie, AEP a virat către ALDE suma de 268.547 lei, în vreme ce în ianuarie şi februarie a tranferat câte 82.000 de lei.

Delegaţia Permanentă a ALDE a decis pe 19 martie convocarea Congresului partidului, în cadrul căruia urmează să fie aleasă noua conducere a formaţiunii, pentru data de 21 aprilie. Daniel Constantin a declarat că Delegaţia Permanentă a fost convocată nestatutar şi a anunţat că va contesta în instanţă decizia de convocare a Congresului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă