6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechDaniel Constantin a fost exclus din ALDE. Liviu Dragnea: Nu este în...

Daniel Constantin a fost exclus din ALDE. Liviu Dragnea: Nu este în regulă că Daniel Constantin nu mai este în conducerea partidului

Daniel Constantin, Mircea Banias și Eugen Durbacă au fost excluși, joi, din ALDE, a anunțat vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea, potrivit Mediafax.

"S-au votat 3 excluderi din partid în persoana domnului Daniel Constantin, domnului Mircea Banias şi domnului Eugen Durbacă. Nu a fost făcute şi alte propunei de excluderi. Aceste nume le ştiţi deja de o săptămână. A fost o săptămână în care s-a încercat o mediere cu doi dintre cei aflaţi aici pe listă care au depus anumite acţiuni împotriva partidului în justiţie, dar din păcate nu s-a putut ajunge la niciun rezultat şi atunci am fost nevoiţi să luăm această decizie astăzi. Un vot covârşitor din 96 de prezenţi au fost 92 de voturi pentru Daniel Constantin şi câte 91 pentru ceilalţi", a declarat vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că regretă excluderea lui Daniel Constantin şi faptul că fostul copreşedinte ALDE şi Călin Popescu Tăriceanu nu au găsit „o punte care să îi unească”, precizând că majoritatea parlamentară nu va fi afectată de excluderea acestuia.

„Majoritatea parlamentară nu va fi afectată (de excluderea lui Daniel Constantin din ALDE-n.r), dar, personal, eu regret că s-a ajuns în situaţia asta. Sincer, regret. Îmi pare rău că domnul Tăriceanu şi domnul Daniel Constantin nu au reuşit să găsească în aceste luni, după ce am câştigat alegerile şi am format coaliţia, o punte care să îi unească. (…)Dar a fost decizia colegilor de la ALDE, nu ştiu ce decizie vor lua astăzi, dar eu, personal, regret pentru că acea echipă nu mai este completă”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a afirmat că a lucrat „ani de zile” cu Daniel Constantin şi „nu este în regulă” că nu mai este la conducerea ALDE şi nu mai face parte din Guvernul Grindeanu.

„Am lucrat împreună ani de zile, am muncit împreună ani de zile, pentru mine şi cred că pentru mulţi colegi de ai mei nu este în regulă că Daniel Constantin nu mai este în conducerea ALDE, nu mai este în Guvern”, a spus Dragnea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă