4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechDe ce și-a demisia primarul din Peștera

De ce și-a demisia primarul din Peștera

 

Primarul independent din comuna Peștera, Valentin Vrabie, și-a depus ieri demisia din funcție. Gestul său este motivat de faptul că dorește să candideze, tot ca independent, la funcția de primar al munici­piului Medgidia. Edilul și-a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, și raportul de activitate pentru perioada iunie 2008-martie 2016.

Acesta spune că a reușit, împreună cu echipa pe care a avut-o, să scoată comuna din anonimat. „Cred că putem spune, fără a greşi, că Peştera a devenit un brand judeţean“, a spus acesta. În perioada iunie 2008-martie 2016, Consiliul Local Peştera s-a întrunit în şedinţe ordinare,  extraordinare sau de îndată, adoptând un număr de 985 hotărâri. Majoritatea pro­iectelor de hotărâre care au fost supuse dezbaterii Consiliului Local au fost iniţiate de primarul comunei şi aprobate cu unanimitate de voturi. De asemenea, au fost emise 3.101 dispoziţii ale primarului.

Vrabie a punctat câteva dintre lucrurile făcute în ultimii ani. Dacă în anul 2008 toate drumurile din comuna Peştera erau la stadiul de pământ, acum, dintr-un total de 57 km drumuri, vorbim de: 50 km drumuri pietruite; 5 km drumuri asfaltate; construirea unei reţele noi de apă cu o lungime de 12 km reţea în satul Ivrinezu Mic şi la I.A.S. Peştera; forarea unui puţ de mare adâncime şi racordarea la bazinul de apă ce alimentează satul Izvoru Mare; reabilitare 5 km reţea apă; achiziţionare şi automatizare pompe de apă moderne, cu un consum redus de energie.

Vrabie a punctat și reabilitarea reţelei electrice şi a sistemului de iluminat public în toate satele comunei, şi montarea unui număr de 500 de lămpi economice. În anul 2008 existau aproximativ 50 de lămpi în toată comuna; reţea nouă de iluminat public pe Strada Pietrenilor, cea care face legătura între Peştera şi I.A.S.; iniţierea şi realizarea unui proiect unic la nivel naţional care prevede construirea unui număr de 18 cişmele amplasate strategic, astfel încât să deservească locuitorii, gospodăriile şi fermierii din toate satele comunei, în mod gratuit.

Au fost finalizate lucrările pentru 13 dintre acestea, urmând ca restul de 5 să fie construite anul acesta. Tot el spune că apa este un leu metrul cub, cea mai ieftină din România, iar serviciul de salubritate în comună este prestat gratuit.

Ajutoare pentru tineri

Primarul Vrabie spune că, printr-o serie de hotărâri adoptate în Consiliul Local, cetăţenii comunei Peştera beneficiază de o serie de facilităţi, care au venit în întâmpinarea nevoilor acestora. Astfel, 234 adolescenţi ajunşi la vârsta majoratului au primit din partea administraţiei locale câte o diplomă de cetăţean major al comunei şi un cadou financiar în cuantum de 300 lei; 114 cupluri de tineri care şi-au întemeiat familie au primit câte un cadou constând în aparate electrocasnice în valoare de 500 lei; 65 de cupluri care au sărbătorit nunta de argint şi alte 28 de cupluri care au sărbătorit nunta de aur au fost felicitate şi premiate cu cadouri în valoare de 500 şi, respectiv, 1.000 lei.

De asemenea, în momente mai dificile, Primăria vine în sprijinul familiilor, acestea primind un ajutor financiar de 2.000 de lei în cazul unui deces. Au primit ajutor 31 de familii. Pentru toţi localnicii, cele 4 cămine culturale sunt puse la dispoziţie cu titlu gratuit oricând pentru diferite activităţi: nunţi, botezuri, pomeni, majorate.

„În anul 2008 comuna se confrunta cu un abandon şcolar de 80 la sută, în anul 2010 acesta a ajuns la zero şi se menţine. Mai mult decât atât, în anul 2015, peste 200 elevi merg la liceu şi 21 la facultate“, spune Valentin Vrabie, ex-primar Peștera.  

LUPTĂ

Competiție în Medgidia

Municipiul Medgidia are acum primar PNL. Liberalii nu mai merg însă pe mâna sa, Marian Iordache fiind erodat după două mandate. Au ales să susțină pe Marian Odor, actual șef al Administrației Financiare Medgidia. Acesta va candida din partea PNL, fără să își dea însă demisia din funcție, ci numai suspendându-se. În luptă va intra și actualul viceprimar, din partea PSD, Luminița Vlădescu.

 

 

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă