6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechDe ce vrea PSD sa revină la guvernare

De ce vrea PSD sa revină la guvernare

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat miercuri, în timpul unei întâlniri electorale care avut loc în oraşul Luduş, că alegerile parlamentare din toamnă vor fi extrem de importante întrucât România o va lua "pe o cale sau pe o alta" şi că singura şansă ca România să o ia "pe calea corectă" şi să devină o ţară puternică este ca social-democraţii să revină la guvernare. 

'Vreau să nu uitaţi cât de importante sunt alegerile din această toamnă. Importante pentru că în anii următori lumea în general se reaşează, zona noastră se reaşează, zona din jurul ţării noastre. În funcţie de rezultatul alegerilor din toamnă România o va lua pe o cale sau pe o altă cale. Singura şansă ca România să o ia pe calea corectă şi să devină o ţară puternică şi respectată şi care să-şi folosească potenţialul uriaş pe care îl are această ţară bogată, este ca PSD-ul să revină la guvernare. Pentru asta este nevoie de efortul fiecăruia, pentru că există riscul foarte mare ca de la toamnă să vină 'guvernul meu', nu? Sau cum zicea dl. Iohannis, că guvernul ăsta văd că nu-i mai place, vrea să-şi pună guvernul nu ştiu care o fi ăla. Ziceau în alegeri că să ne luăm ţara înapoi. Şi şi-au luat-o. Şi ce-au făcut cu ea până acum? Toată lumea e nemulţumită', a arătat Liviu Dragnea, citat de Agerpres. 

Liderul PSD a susţinut că din acest motiv e foarte important ca alegerile parlamentare să fie câştigate de social-democraţi şi că toate semnalele din ultima perioadă indică 'un rezultat bun la locale'. 

'Dacă ieşim pe stradă, oriunde vreţi dumneavoastră, şi întrebăm 10 oameni dacă au votat cu Iohannis nu recunosc niciunul. Multora le este ruşine să mai recunoască lucrul ăsta. Inclusiv în Sibiu. Acum vin din Sibiu. Este posibil ca municipiul Sibiu, care era prezentat şi ambalat foarte frumos şi cu danteluţă, în acel municipiu să fie la ora asta, în 2016, 100 de străzi de pământ? Se spunea: să vină primarul Iohannis preşedintele României să facă din toată România cum e Sibiul. Eu nu vreau să fie aşa. Noi asfaltăm străzi, noi nu vrem să le facem din pământ. Acesta este un exemplu de manipulare', a subliniat Dragnea. 

Preşedintele PSD a ţinut să îl asigure pe candidatul social-democrat la Primăria Luduş, Cristian Moldovan, primarul în exerciţiu, de tot sprijinul său, arătând că la fel de important este şi votul pentru Consiliul Judeţean Mureş. 

'CJ Mureş, dacă va fi condus de PSD, va crea oportunităţi pentru acest judeţ, pentru toţi locuitorii, pe care acum nu le are. Din păcate sunt ani de zile care au fost pierduţi, ocazii pierdute, oportunităţi pierdute, un potenţial foarte mare pentru judeţul Mureş dar care, din păcate, nu a fost folosit. De ce? Pentru că judeţul a fost condus de oameni care nu înţeleg, sau mai rău, oameni care înţeleg, cum vorbeam mai devreme şi nu vor să facă sau, şi mai rău, oameni care nici nu înţeleg şi nici nu vor să facă şi-i blochează şi pe alţii. Avem o listă de candidaţi bună la CJ, oameni responsabili, oameni care ştiu ce au de făcut şi care pot deveni un sprijin şi pentru Luduş, şi pentru primar, şi pentru consilierii locali de aici', a susţinut liderul PSD. 

Dragnea a precizat la finalul reuniunii că alocările de doar 122.800.923 lei pentru judeţul Mureş pe Planul Naţional de Dezvoltare Locală, la cel mai mic nivel din ţară, se datorează conducerii Consiliului Judeţean Mureş, care nu a completat lista de proiecte timp de doi ani şi a prezentat proiecte cu sume foarte mici. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă