2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăTechDecizie a PSD: Victor Ponta nu e transferabil

Decizie a PSD: Victor Ponta nu e transferabil

UPDATE: Fostul premier Victor Ponta a anunțat, duminică, că a depus, la organizația PSD Gorj, solicitarea pentru candidatura sa la alegerile parlamentare. "E importantă opinia structurilor locale (eu am depus deja solicitarea la Organizația mea PSD din Gorj), dar trebuie propuși și oameni noi și care vor fi utili în viitor — să ne amintim că Emil Boc s-a afirmat întâi la București și apoi la Cluj, eu sunt bucureștean "adoptat" de Gorj, și exemplele sunt multiple!", a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

El consideră că "marea șansă (pentru România, nu doar pentru PSD) este să propună oameni de mare calitate și competență în viitorul Parlament". "Marea șansă (pentru România nu doar pentru PSD) este să propună oameni de mare calitate și competență în viitorul Parlament/ oameni care să recâștige prestigiul și încrederea pentru această instituție fundamentală a unui stat democratic (nu întâmplător a fost principala țintă a Sistemului și a Propagandei), care să facă legi mai bune și să controleze Guvernul sau Președintele atunci când e cazul (așa cum prevede Constituția și principiul echilibrului între puterile Statului)!", spune Ponta.

El susține că "PSD este singurul partid care poate, fără probleme, să propună o listă completă". "PSD este singurul partid care poate fără probleme să propună o listă "completă" — cu parlamentari care au fost activi și eficienți în mandatele precedente, cu oameni care deja au dovedit în Guvern și în autoritățile locale că știu și să facă (nu doar să critice și să înjure)/ cu tineri de viitor și femei competente și implicate (cred că "frumusețea" contează în politică doar dacă e și interioară — altfel ca la concursurile de Miss)", a adăugat el.

Fostul premier își dorește ca în 2016 parlamentarii social-democrați să reprezinte voința electoratului și viziunea politică a conducerii PSD. "Îmi doresc ca în 2016 parlamentarii PSD să reprezinte voința electoratului nostru și viziunea politică a conducerii PSD — nu interese ale unor oameni și sisteme care de 25 de ani îi insultă și umilesc pe cei care ne votează/ și care tot de 25 de ani își doresc doar să ne distrugă!", a mai scris Ponta.

===== 

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat că Victor Ponta nu este "transferabil", afirmația acestuia venind în contextul în care fostul premier a precizat recent, la rândul lui, că nu este tentat de un eventual "transfer" la un alt partid politic din România.

"Chiar el recunoaște că nu e liber de contract. Deci, PSD a hotărât: nu e transferabil. Eu nu cred în nicio știre, niciun zvon, nicio campanie de presă prin care se sugerează că Victor ar pleca din PSD. Nu cred că va face lucrul acesta. Cum de altfel nu cred că după alegeri Victor Ponta trebuie să rămână doar deputat și atât. Victor Ponta e un om în care PSD a investit foarte mult, cu bogată experiență acumulată, experiență care trebuie folosită și eu sper să fie folosită după alegeri. Victor Ponta, dacă are de câștigat, are de câștigat din PSD, dacă vorbim foarte pragmatic", a spus liderul social-democrat, duminică seara, la Antena 3, potrivit Agerpres.

În ceea ce privește posibilitatea ca alți foști membri ai Cabinetului condus de Victor Ponta să plece din PSD, Dragnea a exclus o astfel de ipoteză. "Eu am vorbit și cu Bănicioiu și cu Teodorovici și cu Rovana Plumb. Sunt oameni implicați, care vor să se implice în continuare. PSD a investit în acești oameni. (…) Eu nu-i știu pe niciunul dintre acești oameni să fie lipsiți de caracter. Nici Victor Ponta, nici ei. Victor Ponta, în primul rând, nu e Mircea Geoană. Asta e clar", a susținut Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, Dragnea a precizat că ar putea exista o legătură între Partidul România Unită și cei care au conceput UNPR. "Nu știu, mă gândesc și eu, poate spun o prostie: cei care au conceput și constituit UNPR-ul poate vor acum să facă UNPR reloaded. (…) Nu are legătură domnul Oprea. Așa mă gândesc eu: că cei care au conceput și construit UNPR — și o spun încă o dată, rar, că poate mă aud — poate se gândesc să facă încă un vehicul. E cam târziu și nu le iese", a spus el.

Întrebat dacă Victor Ponta s-ar putea afla într-o perioadă dificilă, Liviu Dragnea a precizat că fostul premier constituie ținta a numeroase atacuri, dar și-a exprimat convingerea că va depăși această etapă. "Victor este foarte atacat, din toate părțile, ca și mine, ca și Călin. M-am tot gândit de ce reacționează așa. Este frământat, e normal să fie supărat. E și o diferență de vârstă, sunt zece ani între noi. Asta se simte: o experiență de zece ani, o piele mai tăbăcită te ajută la un moment dat să gestionezi mai liniștit lucrurile astea. Eu cred că perioada asta va trece la Victor și el va reveni în prim plan în munca, în campania PSD, unde e nevoie de el", a arătat Dragnea.

Fostul premier Victor Ponta a precizat, pe 26 august, că nu este tentat de un eventual "transfer" la un alt partid politic din România. "De dimineață, Antena 3 mă tot transferă la alt partid/ am văzut că ieri m-a transferat RTV/ și acum citesc la un mare 'analizator' că de fapt mă mut la Iohannis! Evident că doar nu o să strice știrea și să mă întrebe și pe mine dacă e adevărat sau nu! Așa că o să explic pe înțelesul microbiștilor — eu la altă echipă din țară nu mă prea tentează un transfer, dar dacă am o ofertă de la o echipă mare din Europa care joacă și în Champions League nu zic nu /să vedem cât cere PSD la transfer (că doar nu mă dau așa liber de contract)", scria el, pe Facebook.

Cele mai citite

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă