11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechDeputați PNL au venit la şedinţa de plen cu bonuri fiscale prinse...

Deputați PNL au venit la şedinţa de plen cu bonuri fiscale prinse în piept. Care este motivul

Mai mulţi deputaţi din cadrul Partidului Național Liberal au venit, miercuri, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, cu bonuri fiscale prinse în piept, în semn de protest față de “acţiunea lui Victor Ponta de a lovi agenţii economici”, informează Mediafax.

Deputatul Octavian Popa a precizat că, astfel, pot să pună întrebări prim-ministrului Victor Ponta.

“Ne-am pus bonuri fiscale în piept pentru a putea să punem întrebări. Domnul prim-ministru a spus că, dacă nu avem bonuri fiscale, nu putem să punem întrebări”, a spus Popa.

Deputatul PNL Cristina Pocora a precizat că acţiunea liberalilor este de protest faţă de “acţiunea lui Victor Ponta de a lovi agenţii economici”.

“PNL suţine respectarea legii şi plata taxelor, dar să închizi o firmă pentru 1,2 lei însemană distrugerea iniţiativei private”, a mai spus Pocora.

Luni la prânz, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, Ponta nu a dorit să comenteze votul senatorilor PSD împotriva arestării lui Şova şi nici să spună dacă aceştia vor fi sancţionaţi, susţinând că nu înţelege întrebarea, el nedorind să comenteze nici eventuale modificări ale Codului Penal, pe motiv că nu cunoaşte proiectul.

În acelaşi timp, răspunzând unei alte întrebări, şi anume dacă este normal ca ANAF să închidă firme pentru 3,5 lei, Ponta a afirmat că eventuale abuzuri ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în combaterea evaziunii fiscale vor fi sancţionate, apreciind însă că există o “frăţie a evazioniştilor fiscali” care ar critica ANAF.

Ulterior, Ponta a postat un mesaj pe Facebook în care spunea că vrea să explice de ce a refuzat să răspundă la întrebarea unui jurnalist privind votul senatorilor PSD în cazul Şova, susținând că el răspunde doar la întrebările celor care reprezintă companii ce îşi achită corect taxele.

Atitudinea premierului a fost sancţionată de de ActiveWatch şi Clubul Român de Presă.

Ulterior, Ponta a revenit, declarând că i-a “trecut supărarea”, astfel că va răspunde tuturor jurnaliştilor, dar că îşi menţine ideea că taxele trebuie plătite.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă