9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechDeputații PDL şi PNL vor sesiune extraordinară, în 19 august, pentru reexaminarea...

Deputații PDL şi PNL vor sesiune extraordinară, în 19 august, pentru reexaminarea legii CAS

Deputații PDL și PNL le cer liderilor grupurilor parlamentare ale PSD, PC, UDRM și minorități să aprobe organizarea unei sesiuni extraordinare în 19 august, pentru reexaminarea legii CAS, relatează Mediafax.

Scrisoarea deschisă a fost adresată de Tinel Gheorghe (PDL) şi George Scutaru (PNL) liderilor acestor grupuri parlamentare din Camera Deputaţilor, respectiv Marian Neacşu (PSD), Bogdan Ciucă (PC), András-Levente Mate (UDMR), Varujan Pambuccian (grupul minorităţilor naţionale).

Citește și: Ponta: Reducerea CAS va fi votată din nou de Parlament

Liderii deputaţilor democrat-liberali şi liberali amintesc faptul că în 2 iulie toate grupurile parlamentare au votat şi aprobat proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5%, iar în 23 iulie preşedintele Traian Băsescu a trimis Parlamentului cererea de reexaminare a actului normativ.

"Având în vedere faptul că iniţiativa legislativă de reducere a CAS cu 5% asumată de Guvernul Ponta ar urma să intre în vigoare pe 01.10.2014, considerăm că dezbaterea în timpul sesiunii ordinare (începând cu 1 septembrie) ar fi mult prea întârziată pentru aplicarea acesteia conform angajamentului luat de Victor Ponta şi PSD. De aceea vă cerem să daţi curs solicitării noastre de a organiza o sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor în data de 19 august 2014, pe ordinea de zi aflându-se cererea de reexaminare a Preşedintelui României asupra Legii pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal. În caz contrar, se va dovedi încă o dată că toată dezbaterea guvernului pe care cu onoare îl susţineţi pe această temă, nu a fost decât o amăgire în scopuri electorale a mediului de afaceri", menţionează în scrisoare liderii deputaţilor PDL şi PNL.

Citește și: Premierul face calcule roz pe tema reducerii CAS

Joi, vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că ACL a decis să declanşeze procedura de strângerea de semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor şi a Senatului în 19 şi 20 august, pentru reexaminarea legii CAS.

Cele mai citite

Din “Groapă” direct în “Clan”. Marius Manole: “Mă bucur că am ocazia să fac ceea ce îmi place”

Producția de mare succes a PRO TV-ului, serialul "Clanul", se apropie de final. Ultimele episoade aduc situații limită, suspans și personaje noi. Spre exemplu,...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...
Ultima oră
Pe aceeași temă