6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechDeputații PSD ar putea vota ÎMPOTRIVA Legii dării în plată. Cum justifică...

Deputații PSD ar putea vota ÎMPOTRIVA Legii dării în plată. Cum justifică Dragnea

Partidul Social Democrat analizează un eventual risc de neconstituţionalitate a textului Legii dării în plată, în forma deja adoptată de senatori, a declarat marţi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

"După votul din Senat, am discutat cu colegii din Camera Deputaţilor, din grup, să analizăm cu atenţie un potenţial risc de neconstituţionalitate pentru plafonul introdus la Senat. Noi ne menţinem obiectivul ca această lege să aibă ca principală ţintă românii care au contractat credite pentru a avea o locuinţă, una singură, nu cei care au făcut din asta afacere – nu înseamnă că e ilegală – dar nu vrem ca o asemenea lege să-i ajute. Sunt relaţii comerciale şi nu poate fi scopul acestei legi. Deci analizăm acest lucru şi, în funcţie de asta, vom decide şi vom da şi votul nostru", a declarat Liviu Dragnea, la sediul central al PSD.

Parlamentarii PSD ar urma să voteze, în Camera Deputaților, pe baza acestei analize. Dragnea a arătat că nu exclude să apară modificări în textul legii, la Camera Deputaţilor. 

"Nu excludem, pentru că au apărut întrebări fireşti, reacţii fireşti, care au spus: 'domnule, poate un cetăţean a avut un credit sub 150.000 de euro, dar cu dobânzile adunate sare de 150.000 de euro'. Ce faci cu cel care a avut 160.000 de euro? Au apărut aceste întrebări şi cred că trebuie să ne uităm cu atenţie, plus că riscul de neconstituţionalitate există, este real. Şi, înainte să dăm votul nostru, trebuie să avem această analiză serioasă. Sigur, vom discuta şi cu Banca Naţională din nou, şi cu iniţiatorii, şi cu alte instituţii interesate", a spus liderul PSD.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă