8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechDeputatul PSD Anghel Stanciu, condamnare definitivă

Deputatul PSD Anghel Stanciu, condamnare definitivă

Deputatul PSD Anghel Stanciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Stanciu a fost acuzat că şi-a angajat fiul şi nora la biroul său parlamentar din Iaşi, potrivit Mediafax. 

Completul de cinci judecători al ICCJ a decis, luni seară, să respingă, ca nefondate, apelurile declarate de Anghel Stanciu şi de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citește și: Deputatul Anghel Stanciu, trimis în judecată pentru conflict de interese

Astfel, deputatul PSD a rămas cu pedeapsa de şase luni de închisoare cu suspendare, dispusă în 16 martie, de un complet de trei judecători de la instanţa supremă.

Decizia Completului de cinci judecători al ICCJ este definitivă.

În noiembrie 2013, deputatul PSD de Iaşi Anghel Stanciu a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, fiind acuzat că şi-a angajat fiul şi nora la biroul său parlamentar din Iaşi, aceştia obţinând astfel venituri de peste 65.000 de lei.

Procurorii arătau, în actul de sesizare a instanţei, că deputatul Anghel Stanciu a încheiat cu fiul său două contracte civile prin care acesta a fost angajat, în perioada 2007-2011, la biroul său parlamentar. Fiul lui Stanciu a obţinut, în baza celor două contracte, venituri de 38.945 de lei.

Totodată, Anghel Stanciu a angajat-o pe nora sa, în perioada 2008-2011, în baza unui contract civil, la biroul lui parlamentar, aceasta obţinând astfel venituri de 26.934 de lei, precizau procurorii.

În decembrie 2011, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de Agenţia Naţională de Integritate să facă cercetări în cazul deputatului Anghel Stanciu, după ce a constatat că acesta şi-a angajat fiul şi nora la biroul său parlamentar din Iaşi.

Potrivit Codului Penal, “conflictul de interese constă în îndeplinirea, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă