21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăTechDin scaunul cu rotile, în scaunul de primar

Din scaunul cu rotile, în scaunul de primar

Liderii PSRO, partidul lui Mircea Geoană, au făcut o alegere mai puțin obișnuită pentru Primăria comunei Baciu. Pentru funcția de edil va candida un domn care este imobilizat în scaunul cu rotile, dar care are o reputație de om integru și inteligent. Potrivit liderilor acestei formațiuni politice, alegerea lor demonstrează respectul pe care îl poartă celor mai puțin favorizați de soartă.

Mircea Năstase, candidatul PSRO la Primăria Baciu, se va lupta nu doar cu ceilalți contracandidați, ci și cu boala care îl ține, din 2010, în scaunul cu rotile. Ideea candidaturii sale la Primărie i-a venit liderului PSRO Cluj, fostul deputat Mircia Giurgiu.
”Cred că un om cu dizabilități poate fi un bun primar. Totul este să fie integru, să fie inteligent și să fie capabil să cre­eze o administrație eficientă. Domnul Năstase are toate aceste calități. Îl cunosc de multă vreme, pentru că timp de 17 ani a fost tipograf la Imprimeria Ardealul, unde am fost colegi”, a spus Mircia Giurgiu. El adaugă: ”Prezența unei dizabilități fizice nu înseamnă că o persoană nu poate fi un conducător bun. Să nu uităm că președintele Statelor Unite ale Americii, Roosevelt, a câștigat cel de-al Doilea Război Mondial din scaunul cu rotile”.

Liderul PSRO este convins că a găsit cea mai bună strategie pentru Primăria Baciu, deoarece, după ce a anunțat pe rețelele de socializare că îl va susține pe Mircea Năstase pentru primăria comunei clujene, un val de simpatie s-a manifestat prin mii de aprecieri, distribuiri și mesaje de încurajare. 

Ilustrare practică a conceptului de egalitate de șanse

Mircia Giurgiu, candidatul PSRO la Primăria Cluj-Napoca, a declarat că a discutat problema candidaturii la Primăria Baciu și cu președintele partidului, fostul ministru de Externe Mircea Geoană. ”Domnul președinte a primit cu interes propunerea noastră și ne va susține. PSRO este un partid cu o pronunțată dimensiune socială, iar dincolo de doctrină, noi aplicăm practic idei precum egalitatea de șansă și nediscriminarea”, a adăugat Mircia Giurgiu.

La rândul său, candidatul PSRO la Primăria Baciu, Mircea Năstase, a declarat că a decis să intre în competiția electorală deoarece dorește să facă ceva pentru comunitatea în care trăiește.

”Voi discuta cu cetățenii din Baciu și vom alcătui un plan pentru comunitate. Nu contează ce vreau eu, ci ceea ce doresc oamenii. Bineînțeles că am planuri pentru comună. De exemplu, să construim un ștrand în Baciu pentru toți cei care locuiesc aici. De asemenea, vrem să ridicăm calitatea vieții. Am o fiică ce trăiește în Spania și aș dori să revină acasă. Bine­înțeles, am în vedere și soarta oamenilor cu dizabilități. Aș vrea să rezolvăm problema indemnizațiilor pentru persoanele care sunt însoțitorii celor cu dizabilități și să reducem inegalitatea socială”, a spus Mircea Năstase.    

Nu contează ce vreau eu, ci ceea ce doresc oamenii. Bineînțeles că am planuri pentru comună.“ Mircea Năstase

POLITICĂ

Există un precedent

Mircea Năstase a adăugat că, și dacă nu va câștiga Primăria, își dorește să lupte din Consiliul Local Baciu pentru ideile sale: ”Eu nu sunt politician, dar cred că oamenii au ieșit în stradă tocmai pentru că nu mai doresc politicieni”. El însă nu este prima persoană cu dizabilități care face pasul spre politică. În trecut, cunoscutul pictor Gheorghe Aștilean, la rândul său imobilizat într-un scaun cu rotile, a devenit membru al PNG, partidul cumpărat de Gigi Becali. Gheorghe Aștilean nu a reușit să se impună în politică. Cauza insuccesului nu a fost însă dizabilitatea sa, ci proasta reputație a infractorului Gigi Becali, condamnat pentru fapte de corupție.

Cele mai citite

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă