15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăTechDoi deputați PC cer ca formațiunea să iasă din USD și să...

Doi deputați PC cer ca formațiunea să iasă din USD și să se alăture dreptei

Deputații PC Aurelian Ionescu și Ovidiu Raețchi susțin că partidul ar trebui să își asume doctrina de dreapta tradițională și să analizeze formule de alianță cu formațiuni din aceeași zonă a spectrului politic.

Deputații afirmă, printr-un comunicat remis sâmbătă, citat de Agerpres, că Partidul Conservator este, în mod natural, un partid de dreapta, care ar trebui să renunțe la caracterul de partener politic de rang secund al stângii și să se regăsească în formulele de reinventare a dreptei românești.

"Credem că în Partidul Conservator există nenumărate voci și energii utile, care ar trebui utilizate în efortul de restructurare a dreptei românești — aflată astăzi într-un moment decisiv de reunificare. Deloc întâmplător, conservatorii au intrat în USL prin intermediul Alianței de Centru Dreapta, semnând un protocol valabil până în anul 2016 și vorbind, în acel moment, în urmă cu doar trei ani, despre «coagularea forțelor de dreapta». Există numeroase voci, inclusiv în teritoriu, care împărtășesc această viziune", arată cei doi parlamentari PC în mesajul comun.

Deputatul Aurelian Ionescu spune că, din punctul său de vedere, ''trebuia analizată în partid ipoteza păstrării sau încheierii de noi alianțe cu formațiunile de dreapta, renunțând la actuala doctrină nedefinită a Partidului Conservator, în condițiile în care, dintotdeauna și în oricare dintre democrațiile lumii, conservatorismul este, în mod tradițional, un consacrat mecanism politic bazat pe principii ideologice de dreapta''.

"Conservatorismul reprezintă în spațiul anglo-saxon cel mai solid reper al dreptei. În plus, conservatorismul este, prin tradiție, o mișcare loială statului de drept și aliaților noștri tradiționali americani și europeni. Mutarea peste noapte a PC din Alianța de Centru Dreapta într-un conglomerat de stânga a fost o soluție ideologică imorală — și veți vedea din ce în ce mai multe voci critice pe această temă", spune, la rândul său, deputatul Raețchi.

După ruperea USL, PC a fost inclus în Uniunea Social-Democrată (USD), alături de PSD și UNPR.

Cele mai citite

Simona Halep și-a aflat adversara de la turneul Trophee Clarins

Simona Halep va debuta la turneul de categorie WTA 125 Trophee Clarins de la Paris împotriva americancei Mccartney Kessler, jucătoare care în acest moment...

VIDEO. Semimaratonul Bucureștiului, câștigat de atletul kenyan Alex Nzioka Matata

Cea de-a 13 ediţie a Semimaratonului Bucureşti a fost câștigată de atletul kenian Alex Nzioka Matata, care a parcurs cei 21 de km într-o...

Roger Corman, regizorul „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta de 98 de ani

Roger Corman, care a regizat o serie de filme de cult, printre care „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta...
Ultima oră
Pe aceeași temă