17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechDragnea, Băsescu și Tăriceanu au bătut palma pentru Constanța

Dragnea, Băsescu și Tăriceanu au bătut palma pentru Constanța

PSD, PMP și ALDE vor colabora, în județul Constanța, pentru a forma majorități în consiliile locale, acolo unde se poate. Anunțul a fost făcut de reprezentanții celor trei partide, care au încheiat negocierile repede și fără nici un scandal.

Anunțul a fost făcut de biroul de presă al PSD Constanța, partid care a hotărât că este gata să cedeze posturile de vicepreședinți către PMP și ALDE.

„Prin stabilirea acestei alianțe, la nivelul judeţului Constanţa, ALDE și PMP susţin PSD pentru ocuparea pozițiilor de viceprimar în municipiul Constanţa și la nivelul judeţului, în consiliile locale”, au spus social-democrații. Cele două posturi de vice urmează să fie ocupate de Claudiu Palaz, ex-prefect, președintele PMP, și de Daniel Learciu, de la ALDE.

Din dușmani, aliați

PMP a dus, în perioada electorală, o campanie agresivă împotriva candidatului PSD la Primăria Constanța, Decebal Făgădău. Acesta a fost acuzat de partidul lui Băsescu de mai multe ilegalități.

”Șefa de cabinet a lui Decebal Făgădău, doamna Halil Narcis, care face muncă în cadrul cabinetului dumnealui prestând servicii pentru care un angajat pe această funcție ar primi un salariu de 1.200 lei, este plătită cu 6.000 lei (n.r. – de la Serviciul Public de Impozite și Taxe)! Nu este legal pentru aceeași muncă pentru care plata este mult mai mică să iei un angajat, care este plătit din banul public, să desfășoare o cu totul și cu totul altă activitate! Nu știu câți angajați din Primărie cunosc această șmecherie! Dacă nu va reglementa această situație, voi cere controlul ANFP în acest sens!”, a anunțat Palaz.

Acesta a spus că Decebal Făgădău a fost exmatriculat din facultate și că sora sa muncește pe un salariu gras la Administrația Apelor Române Dobrogea Litoral. L-a acuzat și că și-a făcut campanie din bani publici, prin scrisorile trimise constănțenilor de SPIT, și a estimat un prejudiciu de 200.000 de lei. De asemenea, i-a adresat scrisori deschise în care l-a anunțat, printre altele, că a tăcut când Mazăre a retrocedat, prin compensare, parcările din Mamaia către camarilla de partid PSD, lăsând stațiunea fără locuri de parcare, că a retrocedat 50% din plaja din Mamaia, autorizând construcții care au afectat litoralul constănțean etc. Concluzia acestuia: ”Făgădău = Mazăre”.

ALDE nu se dezminte

În ceea ce privește politica ALDE, aceasta a fost clară, încă dinainte de alegeri. Șefii de aici ai partidului spuneau că vor face majorități cu PSD, acolo unde se poate. ALDE este străbătută de tensiuni interne, liderul organizației municipale, Mircea Banias, fiind nemulțumit de scorul foarte slab din municipiul Constanța, unde nu a obținut nici măcar 4%, dar și de modul în care Gigi Chiru a coordonat campania aici. Pentru ambii senatori rezultatul alegerilor are și o miză personală: cine va ocupa un loc eligibil de parlamentar în toamna acestui an.

Liberalii, fără partener de dialog

Liderul organizației județene a PNL, Gheorghe Dragomir, i-a invitat la negocieri, ieri dimineață, pe șefii PMP și ALDE. Aceștia au refuzat însă invitația. Claudiu Palaz a spus că decizia PMP a fost luată, în timp de Mircea Banias a explicat poziția sa: ”Împreună, nu cu mult timp în urmă, am fost capabili să oferim țării cea mai bună guvernare de după 1989, cea a USL. Vă asigur, Domnule președinte, că dacă, vremelnic, ne vom afla în «tabere» diferite, colegii mei, consilierii județeni ALDE, vor demonstra că sunt oameni politici responsabili care nu vor face diferențe între inițiatorii de proiecte benefice pentru locuitorii județului Constanța”, a spus acesta. A mai spus că programul nu îi permite să onoreze invitația.   

Situația din Medgidia

O situație atipică se întâlnește în Medgidia. Aici, alegerile au fost câștigate de independentul Valentin Vrabie, ex-primarul din Peștera, cu 60%. Acesta este susținut de M10, care a obținut puțin peste 20%.

Există indicii că toate celelalte partide se vor coaliza pentru a-și impune viceprimarul. Fără consiliul, Vrabie spune că nu își va putea pune în practică proiectele și se gândește chiar la organizarea de alegeri anticipate pentru funcțiile de consilieri.

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă