15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechDragnea, despre aleșii PSD care au votat contra Cabinetului Cioloș: Au vrut...

Dragnea, despre aleșii PSD care au votat contra Cabinetului Cioloș: Au vrut să facă pe vedetele la TV

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a criticat pe aleșii social-democrați care nu au votat pentru învestirea Guvernului Cioloș, într-un interviu acordat ProTv. 

Întrebat dacă printre cei 115 parlamentari care au votat împotriva Guvernului Cioloş se regăsesc şi senatori şi deputaţi PSD, Dragnea a spus că voturile împotrivă au venit de la toate formaţiunile, inclusiv de la cea pe care el o conduce. “La noi – acum pot spune – au fost colegi de-ai noştri care s-au uitat cum s-a votat, pentru că, totuşi, s-a votat cu bile, şi de la noi 12 parlamentari au votat împotrivă. Aşa au considerat de cuviinţă. Sunt colegi care consideră că în astfel de momente nu mai este important partidul care i-a făcut parlamentari, ci, poate, e mai important să facă pe vedeta la televizor şi să spună că eu trebuie să votez împotrivă, pentru că aşa cred eu, sunt o personalitate”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit Mediafax. 

Citește și: Dragnea spune că PSD va vota pentru cererile DNA în cazurile Şova şi Oltean

Liderul social-democrat a explicat din nou că PSD a decis să îl susţină pe Dacian Cioloş la votul de învestitură după discuţia avută cu acesta în şedinţa CExN al partidului, unde “a răspuns civilizat şi a impresionat plăcut colegii”. “Ţine de caracter, ca tu, membru al unui partid pe care spui că-l respecţi şi datorită căruia ai ajuns parlamentar ca să poţi ieşi la televizor să-ţi dai cu părerea despre lucruri, să respecţi acea decizie”, a mai spus Dragnea.

Pe de altă parte, liderul PSD a precizat că nu vor fi sancţiuni împotriva celor 12 parlamentari, însă există deja “consecinţe”. “Imaginea lor în partid începe să se deterioreze”.

Guvernul Cioloş a primit pe 17 noiembrie votul de încredere al Parlamentului, rezultatul fiind de 389 voturi “pentru”, 115 “împotrivă” şi două voturi anulate. 

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă