10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechDragnea, despre cazul Mircea Băsescu: Justiţia funcţionează corect

Dragnea, despre cazul Mircea Băsescu: Justiţia funcţionează corect

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, în legătură cu dosarul lui Mircea Băsescu, că justiţia funcţionează corect şi că "nu se lasă influenţată nici de presă, nici de alte funcţii şi îşi urmează cursul indiferent de persoană", relatează Mediafax.

Întrebat, vineri seară, la Constanţa, cum se va încheia scandalul în care este implicat Mircea Băsescu, Liviu Dragnea a răspuns: "Nu ştiu cum se va încheia, dar aş vrea să se încheie foarte repede pentru că au apărut acuzaţii extrem de grave la adresa unor oameni cu funcţii importante în stat şi este important ca justiţia să nu fie afectată, credibilitatea instituţiile să nu fie afectate. Din punctul meu de vedere justiţia funcţionează corect, se vede că nu se lasă influenţată nici de presă, nici de alte funcţii şi îşi urmează cursul indiferent de persoană şi faptul că, încet, încet, în România nimeni nu e mai presus de lege asta va da foarte multă încredere în societate".

El a mai spus că acest scandal nu face bine imaginii României şi că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să-şi asume responsabilităţile.

"Din păcate este o situaţie destul de rea pentru imaginea României în ansamblu, nu-l învinovăţesc neapărat pe Traian Băsescu, până la urmă fraţii, rudele nu ţi le alegi, dar la o asemenea funcţie până la urmă contează ce face familia şi trebuie să-ţi cam asumi responsabilităţile", a mai spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, ar trebui să demisioneze după ce Bercea Mondial a spus că i-ar fi dat 200.000 de euro, Dragnea a răspuns: "Doamne fereşte! Numele oricui poate fi pronunţat, domnul Bercea Mondial sau cum îl cheamă poate să pronunţe numele oricui. Faptul că a pronunţat numele Kovesi nu înseamnă că Kovesi trebuie să-şi dea demisia".

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, a fost reţinut, joi seară, de procurorii anticorupţie, după ce a fost audiat în dosarul în care fiul lui Bercea Mondial îl acuză de trafic de influenţă. Vineri, el a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, ordonanţa de reţinere a lui Mircea Băsescu expirând la ora 19.05, iar instanţa rămânând, la ora transmiterii acestei ştiri, în pronunţare.

Mircea Băsescu este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

"La începutul anului 2011, după ce față de tatăl denunțătorului s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, denunțătorul i-a remis unui intermediar suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă și în schimbul promisiunii că banii vor fi remiși mai departe lui Băsescu Mircea, pentru ca acesta să intervină pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului și a altor cereri incidente în respectiva cauză", au scris procurorii în ordonanţa de reţinere.

Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-a dat alţi 350.000 de euro lui Marian Căpăţână, în același scop.

Cele mai citite

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

FC Botoșani – Dinamo 2-1! Golul lui Mailat o (în)Groapă pe Dinamo

FC Botoșani visează la salvarea de la retrogradare după ce a câștigat derby-ul „codașelor” Ligii 1 contra celor de la Dinamo, cu scorul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă