20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechDragnea: La începutul anului am discutat despre un guvern PSD-PNL

Dragnea: La începutul anului am discutat despre un guvern PSD-PNL

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, luni, la România TV, că în interiorul partidului a existat o discuţie, la iniţiativa unor lideri de organizaţii judeţene, despre un posibil guvern PSD-PNL după alegerile parlamentare, însă concluzia a fost că nu poţi avea încredere în liberali pentru o guvernare comună.

”Mai bine este duşmanul binelui. Recunosc că, undeva pe la începutul anului, câţiva coledi din teritoriu au spus că poate este nevoie de un guvern solid”, a spus Liviu Dragnea răspunzând unei întebări legate de posibilitatea constiturii unui guvern PSD-PNL după alegerile parlamentare.

Potrivit liderului PSD, citat de News.ro, concluzia discuţiei a fost că social-democraţii nu mai pot avea încredere într-o guvernare alături de liberali şi de foştii pedelişti. ”Nu pot avea încredere în colegii de la PNL. Poate suntem noi răi, poate suntem noi nebuni, dar nu poţi avea încredere în ei”, a comentat Dragnea.

El a spus că nici preşedintele Iohannis nu va putea forţa constituirea unui asemenea guvern de largă coaliţie. ”Preşedintele României ar trebui să fie mulţumit să se formeze o majoritate stabilă în ţara noastră. Lumea este în fierbere, lumea şi Europea se reaşează. Dacă discutăm cu curaj, faţă de acum 10 ani, nu mai sunt toţi vecinii noştri orientaţi către vest”, a spus Dragnea referindu-se la situaţia din regiunea ţării noastre.

În ce priveşte afirmaţia preşedintelui Iohannis potrivit căreia, după alegerile parlamentare, România are nevoie de un guvern politic, Dragnea a spus că această idee i-a fost impusă de modul în care este perceput de către populaţie guvernul actual.  ”O fi văzut şi dumnealui care este percepţia românilor faţă de prestaţia «senzaţională» a guvernului tehnocrat (…) Cât să mai vorbeşti despre tehnocraţi? Este un experiment care nu mai poate continua”, a conchis Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că, după alegerile parlamentare, România trebuie să aibă un Guvern politic, cel tehnocrat, condus de Dacian Cioloş, fiind doar o soluţie de criză. El a spus că “nu ar fi greşit” dacă unii dintre miniştri ar dori să candideze, însă nu se gândeşte la o persoană anume.

 

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă