13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechDragnea, noi precizări despre Legea defăimării: Liber la criticat politicieni

Dragnea, noi precizări despre Legea defăimării: Liber la criticat politicieni

Șeful PSD, deputatul Liviu Dragnea, a scris, joi, pe Facebook, despre Legea defăimării, care lasă “liber la criticat politicieni şi oameni de afaceri”.

“Astfel, legislaţia nu doar permite, ci şi garantează libertatea de exprimare. Ordonanţa, pe care – repet – noua lege nu o anulează, garantează dreptul la libertatea de gândire, conştiinţă şi religie, precum şi dreptul la opinie şi exprimare”, a scris Liviu Dragnea.

Șeful PSD precizează că “articolul 2, alineatul 8 stipulează că prevederile ordonanţei (care au efect şi asupra celorlalte reglementări având acelaşi obiect) nu pot fi interpretate în sensul restrângerii dreptului la libera exprimare, opinie şi la informaţie”. 

Citește și: „Legea defăimării” – dezinformările lui Liviu Dragnea. Averea a rămas un criteriu de discriminare

“Deci, liber la criticat politicieni şi oameni de afaceri! Totuşi, pentru a nu exista nici un fel de suspiciuni, discriminarea pe baza apartenenţei politice şi a averii a fost eliminată din textul legii, aşa cum a fost el adoptat de comisiile de la Senat”, afirmă Dragnea. 

El adaugă faptul că legea toleranţei este complementară ordonanţei privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare. 

“Articolul 2, alineatul 10 din această ordonanţă stipulează că eliminarea formelor de discriminare se realizează prin prevenirea oricăror fapte de discriminare, prin instituirea unor măsuri speciale, inclusiv a unor măsuri afirmative, în vederea protecţiei persoanelor defavorizate care nu se bucură de egalitatea şanselor. Legea toleranţei instituie aceste măsuri pozitive pentru protejarea demnităţii. Astfel, cadrele didactice, ca şi instituţiile din administraţia publică, vor promova demnitatea umană şi toleranţa”, afirmă Dragnea. 

Liderul social-democraţilor explică, de asemenea, “că mijloacele de comunicare publice (Televiziunea publică, Radio România şi AGERPRES) vor include programe pentru promovarea toleranţei faţă de diferenţele de grup în cuantum de minim 1% din totalul timpului de transmisie. 

“Legea nu instituie niciun fel de obligaţii pentru instituţiile private de presă şi nici pentru deţinătorii de conturi pe reţelele sociale online”, precizează Dragnea.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă