17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechDragnea: Românii n-au fost dezbinați joi, în schimb a fost un grup...

Dragnea: Românii n-au fost dezbinați joi, în schimb a fost un grup care a stabilit un sistem de control

Românii n-au fost dezbinați de Ziua Națională, în schimb a existat la parada militară un "grup izolat" care a stabilit un sistem de control și protecție, prin care s-a depărtat foarte mult de români, a afirmat, joi, președintele PSD, Liviu Dragnea la Romania TV.

"Românii n-au fost dezbinați astăzi, au fost foarte uniți. În schimb, a fost un grup care s-a izolat, și care erau destul de stingheri acolo, și care au stabilit un sistem de protecție și de control depărtându-se foarte mult de români. Dar de ce le era frică de români? Vorbim de autorități ale statului român. Cum să le fie frică de români? Românii sunt oameni pașnici", a declarat Dragnea.

În ceea ce privește "așa-zisele scenarii", liderul PSD a semnalat un aspect pe care l-a calificat ca fiind "foarte grav".

"Ieri dimineață, la ședința care a avut loc de organizare, unde a fost invitată și Primăria, SPP-ul a spus că au informații că în jurul meu și al lui Gabi Firea vor fi o mie de oameni aduși de la Voluntari, care vor fi pregătiți cu bâte și să producă ambuscade. Lângă la noi era un domn de la Bistrița-Năsăud care cânta foarte frumos, care este artist, niște copii, niște mame și niște oameni obișnuiți. N-a fost niciun fel de aranjament. (…) Dar, pentru prima dată de Ziua Națională, nu s-a mai aplaudat când a trecut parada militară. Și noi am întrebat la un moment dat ce se întâmplă. Mi-a spus o doamnă: Mi-e frică să și aplaud. Cu toții am auzit că ne filmează, că ne filează, că așa a zis SPP-ul — că vor fi filmați toți care stau în jurul nostru, vor fi filați, vor fi înregistrați. (…) Pe de altă parte, aceste filtre nenorocite, mult prea dure, copii controlați, mame controlate și în poșetă… Bun, dacă ai hotărât să te îndepărtezi atât de mult de români, e decizia ta dar, totuși, dacă ai făcut acest filtraj, pune suficienți oameni ca să facă asta. Și, dincolo de asta, au și îndrăznit să spună oamenilor care erau din ce în ce mai nervoși: "Primăria a organizat asta, Primăria a predat amplasamentul". Nici măcar nu-și asumă lucrul ăsta", a susținut președintele PSD.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat că joi, cu un sfert de oră înainte de parada militară, a primit o serie de mesaje de la instituțiile statului care se ocupă cu protecția demnitarilor.

"La 11 fără un sfert, deci cu 15 minute înainte de începerea paradei, am primit mai multe mesaje că mă caută și pe mine instituțiile statului care se ocupă cu protecția demnitarilor și îl căutau și pe dl. președinte, că au realizat că și noi ar trebui să fim fim protejați, nu doar cei din tribună. Și am spus că nu am nevoie de nicio protecție, ce să ni se întâmple printre niște copii, printre tineri, printre oameni veniți din toată țara? Dar la 11 fără un sfert erau dați în urmărire generală dl. președinte Liviu Dragnea, dl. președinte al Senatului, primarul general, că au realizat că, totuși, noi, fiind printre oameni, beneficiem de aceleași drepturi ca și cei din tribună. Dar uitaseră, și-au adus aminte la 11 fără un sfert. Bineînțeles că nu am avut nevoie de nimic", a detaliat edilul.

Vicepreședintele PSD a subliniat că de Ziua Națională nu au avut loc evenimente electorale sau distribuție de materiale de campanie, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul altor formațiuni politice.

"Pe măsură ce presiunea crește și intensitatea unei campanii electorale, cei care sunt în prim-planul partidelor încearcă să intre în dialog contondent cu dl. președinte Liviu Dragnea. Inclusiv ieri, mistificări lansate pe piață că dl. președinte organizează un miting de protest la Arcul de Triumf împotriva președintelui. Presa, astăzi, a fost la Romexpo să caute autocarele chemate de dl. Liviu Dragnea și găzduite de mine și au găsit parcarea goală. Să vii înainte de Ziua Națională cu astfel de dezinformări și să dai astfel de așa zise bombe, cu certitudine arată modul toxic în care se gândește și probabil că, în perioada următoare, vor mai fi astfel de provocări. Și eu și familia mea am fost țintă în ultimele zile. Sunt amenințări foarte dure în sensul că nu-mi voi termina mandatul. (…) Sunt forțe care nu doresc să-mi închei acest mandat", a afirmat Gabriela Firea.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă