10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăTechVIDEO. Dragnea a cerut audierea lui Ponta în dosarul Referendumului. Ponta a...

VIDEO. Dragnea a cerut audierea lui Ponta în dosarul Referendumului. Ponta a răspuns, printr-un sms, că este de acord

După mai bine de patru ore petrecute în faţa instanţei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde s-a judecat un nou termen în Dosarul Referendumului, Liviu Dragnea a ieșit din sala de judecată şi a declarat că a cerut instanţei să îl audieze şi pe premierul Victor Ponta în calitate de martor. "În opinia mea şi a avocatului meu, şi Victor Ponta, și ceilalţi colegi pe care i-am solicitat să fie admiși ca martori pot aduce informaţii importante pentru cauză. Dacă se vorbeşte de foloase necuvenite pentru PSD, trebuie întrebat şi preşedintele partidului. Domnul Ponta a cerut să fie audiat ca martor și i-au fost respinse cererile, am încercat din nou acum", a spus Liviu Dragnea în faţa jurnaliştilor. 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_min/6162f97a0b1b9d5f1bb9b35ffc18edc7/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Nu este prima oară când apărătorul lui Liviu Dragnea cere audierea lui Victor Ponta în acest dosar, în care preşedintele executiv al PSD este acuzat de fapte de corupţie.​ Instanţa supremă a rămas în pronunţare cu privire la solicitarea lui Dragnea.

Preşedintele executiv al PSD a mai declarat că este nevinovat. "Prezența la vot nu poate fi considerată folos necuvenit pentru un partid. Cetățenii sunt chemați să spună da sau nu, se poate vorbi de un folos pentru popor, iar în cazul poporului nu putem vorbi de foloase necuvenite. Eu am declarat că dacă păstrăm logic procurorului care a instrumentat cazul, dacă ar fi fost folos necuvenit pentru un partid atingerea cvorumului, dacă nu a atins cvorumul înseamnă că a fost un folos necuvenit pentru cel pe care l-a afectat neatingerea cvorumului”, a mai spus Dragnea.

La o emisiunea tv de la postul B1, Victor Ponta a răspuns, printr-un SMS, că este de acord să meargă în faţa instanţei. Postul de televiziune îl întrebase dacă este dispus să meargă să dea declaraţii în faţa judecătorilor despre ce s-a întamplat la referemdumul de demitere al preşedintelui Traian Băsescu din vara anului 2012.

Următorul termen în judecarea dosarului Referendumului a fost fixat pentru 19 februarie, dată la care urmează să fie audiaţi peste 20 de martori. ÎCCJ a înregistrat, în 7 octombrie 2013, dosarul "Fraudă la referendum", în care au fost trimişi în judecată Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a început în 15 noiembrie.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă